Euroopan parlamentissa äänestetään pakkausjäteasetuksesta, joka jakaa suomalaisia europarlamentaarikkoja. Perussuomalaisten kansanedustaja ja EU-vaaliehdokas Ari Koponen pitää täysin järjettömänä, että osa suomalaisista europarlamentaarikoista kannattaa tätä asetusta.

– Juuri tällaisia älyvapaita Suomen edun vastaisia asetuksia pitää osata vastustaa. Europarlamenttiin ei pidä mennä nöyristelemään, äänestämään tyhjää tai tekemään Suomen ja suomalaisten kannalta tuhoisia ratkaisuja, Ari Koponen jyrähtää.

Hyvä esimerkki EU:n ylisääntelyvimmasta

Koponen näkee pakkausjäteasetuksen yhtenä esimerkkinä EU:n vimmasta ylisäännellä kaikkea. Asetus on vaarassa tuhota suomalaisen pullonpalautusjärjestelmän. Panimoliiton mukaan asetus pahimmillaan lisää ympäristön kuormitusta.

– Asetus on järjettömän kallis ja turha Suomessa, kun meillä on jo toimiva järjestelmä. Muiden maiden pitäisi ottaa ennemmin Suomesta mallia, Koponen vaatii.

Eurovaalit järjestetään 9.6.2024, jolloin valitaan uudet europarlamentaarikot puolustamaan Suomea. Koponen on valituksi tullessaan luvannut lahjoittaa saamastaan palkkiosta 1 000 euroa kuukausittain hyväntekeväisyyteen suomalaisten järjestöjen kautta sekä ajamaan aina ja kaikessa Suomen ja suomalaisten etua EU:ssa.

Suomen Uutiset