LEHTIKUVA
Oletko sinäkin ihmetellyt sivuun roikkumaan jäävää limsapullon korkkia? – EU:n ylisääntely aiheuttaa haittaa yrityksille ja jäsenvaltioiden hallinnolle
Valtiovarainministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa, että EU:ssa tarvitaan nyt enemmän teknologisia innovaatioita kuin lisää juristeriaa.
Perussuomalaiset julkaisi tänään EU-vaaliohjelmansa. Puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra tiivistää ohjelman perussanoman:
– Me ansaitsemme parempaa ja tarkkarajaisempaa Euroopan unionia, jossa yhteistyö on järkevien tavoitteiden ajamista. Se on läpinäkyvää ja reilua, mutta meidän ei pidä kuvitella sitä saavamme olematta samalla itse kovempia.
– EU:ssa meidän on hyödynnettävä sen parhaita osia. Suutari kuitenkin pysyköön lestissään, eli meidän on vastustettava EU:n leviämistä.
EU haluaa säännellä kaiken
Yksi EU:n suurimpia ongelmia on ylisääntely, Purra sanoo. Hän harmittelee sitä, että Eurooppa-politiikkaan usein liittyy runsaasti pykälänikkarointia.
– Kaikkea halutaan säännellä. Toki tällä päättyvällä kaudella sääntely on liittynyt erityisesti ilmastopolitiikkaan ja metsäpolitiikkaan, mutta myös moneen muuhun asiaan.
– Ylisääntely aiheuttaa merkittävää taakkaa sekä yrityksille että julkishallinnolle. Suomessa ministeriöt ovat nääntymässä unionista tulevan sääntelytaakan alle. Hallitus joutuu miettimään paljon näitä asioita, koska omassakin hallitusohjelmassamme on paljon uusia tavoitteita ja kirjauksia. Jos kuitenkin virkamiesten aika menee EU-sääntelystä selviämiseen, valitettavasti se siten näkyy myös kansallisessa lainsäädännössä.
Vähemmän pykälänikkareita
Purra linjaa, että tulevalla EU-parlamentin kaudella ylisääntelystä on päästävä eroon. Samalla sen tulisi myös tarkoittaa, että jo olemassa olevaa sääntelyä tulisi purkaa.
Valtiovarainministeri nostaa esimerkiksi yhden EU-sääntelyn uusimmista ”kukkasista”: kenties sinäkin olet viime aikoina harmitellut tai ihmetellyt sivuun roikkumaan jäävää limsapullon korkkia – kiitä siitä EU:ta.
– Vaikka sivuun kiinni jäävä korkki voisikin olla hyvä ratkaisu, ehkä se kuitenkin kertoo kokonaisuudesta jotain olennaista. EU:ssa ei tarvita nyt niinkään pykälänikkareita ja juristeriaa, vaan tarvitaan insinöörejä ja uusia teknologisia innovaatioita. Sitten unioni pääsee eteenpäin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- julkishallinto ylisääntely kustannukset Yritykset EU-politiikka Riikka Purra Vaaliohjelma perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Perussuomalaiset: EU:n ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, joka uhkaa Suomen maatalouden kannattavuutta, on torjuttava
Purra: EU-liittovaltiokehityksen vastustaminen vaatii konkreettisia toimia – ”Taloudellisen yhteisvastuun hivuttaminen käyttämällä ilmastopolitiikkaa tekosyynä ei ole hyväksyttävää”
Koponen: Pakkausjäteasetus on järjettömän kallis ja turha Suomessa – “Juuri tällaisia älyvapaita Suomen edun vastaisia asetuksia pitää osata vastustaa”
Purra: Edessä sukupolven tärkeimmät EU-vaalit – ”Todellinen mahdollisuus murtaa EU-parlamentin vasemmistoliberaali ylivalta”
Ilmastoaktivismi vastatuulessa – eliitin loiste sammui ja Greta Thunberg sulautui tapettiin
VTT Koskenkylä: EU:n keskityttävä ylisääntelyn, tulonsiirtojen ja poliittisen unionin luomisen sijaan markkinakuriin perustuvien sisämarkkinoiden kehittämiseen
Viikon suosituimmat
Elokapinan sisäisellä keskustelupalstalla fantasioidaan massamurhalla: “Pyhää veristä raivoa”, “veristä lihamössöä”, “veriset pylväät, verta valuvat portaat”
Elokapinan sisäiseltä keskustelupalstalta tihkuu erittäin huolestuttavia viestejä.
Demaripomo Razmyar kommentoi maahanmuuttajien Pisa-tuloksia – PS:n Koponen: ”Kujalla kuin käkikello”
SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin mukaan maahanmuuttajien huonot Pisa-tulokset johtuvat muun muassa sosioekonomisesta asemasta ja tukitoimia tulisi tarkastella paremmin. Sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Ari Koponen tyrmää demaripomon väitteet.
Suomalaisilta ärhäkkä vastareaktio Elokapinan käsittämättömään veriläyträykseen: järjestön kieltämistä ajava kansalaisaloite keräsi yli 60 000 nimeä yhdessä päivässä
Elokapinan kieltämistä ajavasta kansalaisaloitteesta tuli megahitti – aloitteen tekijöiden mukaan suursuosio lähettää selkeän viestin: ”Kansa ei enää hyväksy Elokapinan laitonta toimintaa”
Tällä hetkellä Suomen ylivoimaisesti suosituin kansalaisaloite ajaa anarkistiliike Elokapinan kieltämistä. Lainsäädäntöuudistusehdotuksen ja ryhmittymän lakkauttamisen lisäksi aloite samalla lähettää vahvan viestin radikaalisti toimiville ympäristöaktivisteille. - Viesti on selvä. Kansa ei hyväksy Elokapinan laitonta toimintaa. Mielenosoittaminen ja sananvapaus ovat tärkeitä asioita mutta asiat täytyy hoitaa lakien ja asetusten mukaan, aloitteen tekijät kertovat Suomen Uutisille.
PISA: Kun vasemmiston argumentit loppuvat, rasismisyyttely alkaa – Miko Bergbom antaa Li Anderssonin kuulla kunniansa
Kansallisarkiston ex-pääjohtajalta vakava varoitus Elokapinan radikalisoitumisriskistä – vertaa terroristijärjestö Punaiseen armeijakuntaan
Punainen armeijakunta (RAF) oli Saksan liittotasavallassa 1970-luvulla vaikuttanut äärivasemmistolainen terroristiryhmä, jonka tavoitteena oli kommunistinen kansannousu. Baader-Meinhof-ryhmänä tunnettu RAF vastusti kapitalismia. Se murhasi iskuissaan kymmeniä ihmisiä.
Väestökello näyttää, miten ulkomaalaistaustaisten ihmisten osuus vauhdilla kasvaa Suomessa: Nykytahdilla joka neljäs helsinkiläinen on vieraskielinen jo vuonna 2038
Ajatuspaja Suomen Perustan tänään julkaisema vaestokello.fi-palvelu kuvaa maahanmuuttajataustaisten ihmisten osuutta Suomessa. Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten ihmisten osuus kasvaa kiihtyvää tahtia.
Onni Rostilan kolumni: Sunnuntainen suru-uutinen
Sunnuntai-iltojen ohjelmapaikoille on kiihtyvään tahtiin ilmestynyt sellaisia klassikkouusintoja, kuin ”Laitaoikeisto jyräsi voittoon” ja ”Vaalitulos: YLE hävisi jälleen”. Viimeisin versiointi ja mediaväen vaikerointi nähtiin sunnuntaisissa Itävallan parlamenttivaaleista, kirjoittaa kansanedustaja Onni Rostila kolumnissaan.