Kansanedustaja ja Kainuun maakuntavaltuuston puheenjohtaja Mikko Polvinen on Suomen itäisin perussuomalaisten europarlamenttivaaliehdokas. Polvinen asuu Kuhmossa Kainuussa.

– EU:n suurpetopolitiikka pitää saada kuntoon ja päästä metsästämään suurpetoja, koska niiden kanta on kasvanut kestämättömän suureksi. Sama koskee myös merimetsoja ja valkoposkihanhia, Mikko Polvinen toteaa.

Polvinen harrastaa metsästystä ja haluaa mepiksi luotsaamaan EU:n suurpetopolitiikkaa. Hänen mukaansa suurpetopolitiikan epäonnistuminen on näkynyt ensimmäisenä Kuhmossa.

– EU sanelee, ja metsissämme koirat joutuvat suden suuhun. Kyselyn mukaan suuri osa nykyisistä mepeistä olisi jatkanut samalla suurpetolinjauksella. Brysseliin tarvitaan mepit, jotka pitävät suomalaisten puolia ja höllentävät tiukkaa suurpetopolitiikkaa.

Rahavirta käännettävä Suomeen

Suurpetoasioiden lisäksi Polvinen haluaa laittaa turvallisuusasiat järjestykseen sekä kääntää rahavirran Euroopasta Suomen suuntaan.

– Turvallisuuspoliittinen tilanne on muuttunut Venäjän hyökättyä Ukrainaan kaksi vuotta sitten. EU:lla on velvollisuus elävöittää Itä-Suomea ja koko Suomea. Etuvartiomaana tarvitsemme EU:sta rahaa sen sijaan, että ne painetaan kreikkalaisten tai italialaisten taloremontteihin, hän sanoo.

Polvinen on koulutukseltaan insinööri (YAMK) ja kahden lapsen isä. Hän on työskennellyt pitkään puolustusteollisuudessa Suomessa, Lähi-idässä ja Euroopan puolustusvirastossa.

– EU:n on satsattava ulkorajojensa turvallisuuteen. Haitallista maahanmuuttoa ei saa tulla idästä tai etelästä. Rajat tulee laittaa kiinni Euroopassa ja on valittava, keitä tänne otetaan. Ei pidä enää arvan perusteella ottaa ketään, koska sillä on liian kova hinta, Polvinen toteaa.

Puolustusta vahvistettava

Polvisen mielestä EU:n on kehitettävä puolustusteollisuutta tukemaan asevoimia.

– Täytyy nykyistä voimallisemmin kehittää puolustusteollisuutta ja tehdä tilauksia yrityksille. Suomi on hoitanut oman puolustuksensa hyvin, mutta Eurooppa on yskinyt Ukrainan tukemisessa. Suurin tuki tulee sinne vieläkin Yhdysvalloista, Polvinen kertoo.

Erähenkisenä miehenä Polvinen arvioi, että ehtii metsästämään seuraavan kerran ensi syksynä.

– Metsästys on hieno ja perinteikäs harrastus. Itse metsästän metsäkanalintuja ja hirviä sekä karhuja. Katsotaan miten ehdin metsästämään, jos minut valitaan europarlamenttiin, Polvinen sanoo.

Mika Rinne