Turvapaikanhaun siirtäminen EU:n ulkopuolelle keinona vähentää siirtolaisuuspainetta kerää yhä laajempaa kannatusta Euroopassa. – Tervetuloa perussuomalaiselle linjalle! Tiedämme sen olevan oikea, valtiovarainministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa Facebookissa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra jakaa Facebookissa Helsingin Sanomien eurovaalikoneen kuvituskuvan, joka kuvaa suomalaisille EU-vaaliehdokkaille vaalikoneessa esitetyn kysymyksen vastauksien keskiarvoa koskien kysymystä turvapaikanhaun keskittämisestä EU:n ulkopuolelle.

– Järkevä maahanmuuttolinja etenee EU:ssa usealla tavalla – sekä sitä edistävien puolueiden paikkojen lisääntymisen kautta että suurimpien ryhmien kannan muutoksen kautta. Tervetuloa vain perussuomalaiselle linjalle! Tiedämme sen olevan oikea, Purra kirjoittaa.

Kuvasta ilmenee, että turvapaikanhaun keskittämistä unionin ulkopuolelle vaativat selkeästi sekä perussuomalaisten ehdokkaat että muiden hallituspuolueiden ehdokkaat.

Uhkaa ei torjuta solidaarisuuspaketeilla

Turvapaikkamenettelyn siirtäminen ja mahdollinen suojelun antaminen EU:n rajojen ulkopuolella saa koko ajan yhä laajempaa kannatusta Euroopassa, Purra kirjoittaa.

– En valitettavasti usko sen olevan mahdollista vielä vähään aikaan, mutta lopulta kyllä. Toivottavasti ei liian myöhään.

– Euroopalla ei ole juuri muita vaihtoehtoja kehitysmaista saapuvan massasiirtolaisuuden kanssa. Solidaarisuuspakteilla ei fundamentaalia uhkaa todellakaan torjuta. Onneksi Suomen hallituksen linja on myös selkeä.

SUOMEN UUTISET