Perussuomalaisten kansanedustaja, metsästäjä ja eurovaaliehdokas Ari Koponen vaatii suurpetojen metsästyksestä helpompaa. Koululaisten koulumatkoja on jouduttu turvaamaan koulukyydein susien vuoksi. Koponen haluaa selvän muutoksen siihen, että susien kaatoluvat ovat oikeudellisesti kestäviä.

– Susien ihmisarkuus on saatava takaisin ja kantaa pienemmäksi. Yksikin susien raatelema lammas tai koira on liikaa, sanoo Ari Koponen.

– En halua nähdä tilannetta, jossa lapsi joutuu susien uhriksi, koska me olemme päästäneet susikannan liian suureksi. Meidän on saatava kaatoluvat susille siten, etteivät ne kaadu oikeudessa, Koponen vaatii.

Suurpetopolitiikan suunnanmuutos

Euroopan parlamentin päätöksillä suurpetopolitiikkaan on merkitystä kansallisesti myös Suomessa. Koposen mukaan Euroopan parlamentissa tulee saada tolkku kannanhoidolliseen metsästykseen.

– Euroopan parlamentissa tarvitaan suurpetopolitiikan suunnanmuutos. Minä tulen tekemään kaikkeni suomalaisten lasten turvallisuuden eteen myös tässä asiassa. Minun vahtivuorollani asia tulee etenemään, ehdokkaana oleva Koponen lupaa.

Suomen Uutiset