Historiallisen metsästysmyönteisen hallitusohjelman kirjaukset alkavat muuttua konkreettisiksi toimenpiteiksi. Kansanedustaja, maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jenna Simula iloitsi perjantaina susiasetuksen etenemisestä.

– Kannanhoidollisen sudenmetsästyksen on tarkoitus alkaa viimeistään tammikuussa 2024, Jenna Simula kommentoi ministeriön valmistelemaa asetusta.

Hallitusneuvotteluissa maa- ja metsätalousasioista vastannutta pöytää johtanut Simula pitää tärkeänä, että ohjelman metsästystä koskevat tavoitteet etenevät, sillä hänen mukaansa aiempina vuosina poliitikot ovat lähinnä vaikeuttaneet metsästystä.

Susiongelmat alkavat näkyä muuallakin

– Tämä sudenmetsästys on yksi osa kokonaisuutta. Susi- ja yleensäkin suurpetopolitiikka tarvitsee myös muita toimenpiteitä, ja sen vuoksi ministeriössä tarkastellaan lainsäädännön muutostarpeita myös muilta osin sekä tehdään vertailua naapurimaihimme, hän jatkaa.

Ilmapiiri Euroopan unionissa on niin ikään muuttumassa suden suojelun osalta. Susien aiheuttamat ongelmat ja kannan kasvu ovat alkaneet näkyä myös muualla Euroopassa, minkä Simula toivoo johtavan suden suojelustatuksen muuttamiseen EU:n tasolla.

– Kaikki keinot käyttöön, jotta metsästys helpottuu ja susiongelmia voidaan ennaltaehkäistä sekä myös puuttua niihin nykyistä paremmin, Simula summaa.

Suomen Uutiset