Demareiden ja vasemmiston eilinen ulosmarssi maa- ja metsätalousvaliokunnasta näytti uhkaavan johtaa niin sanotun susipykälän raukeamiseen. Tänään perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula esitti kuitenkin valiokunnassa kristillisdemokraattien Peter Östmanin kannattamana asian ottamista käsittelyyn valiokunnan tämänpäiväiseen kokoukseen.

Susipykälä eli metsästyslain pykälän muuttaminen on osa toimenpiteitä, joita eduskunta edellytti hallituksen vievän eteenpäin, kun eduskunta aiemmin hyväksyi kansalaisaloitteen suden kannanhoidollisesta metsästyksestä. Tavoitteena on luoda edellytykset sudenmetsästykselle.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simulan mukaan vihervasemmisto yritti viimeiseen asti vesittää asian etenemisen, vaikka se oli jo eduskunnassa linjattu.

– Hallituspuolueista vasemmisto, vihreät ja demarit yrittivät käytännössä estää eduskunnan tahdon toteutumista. Asia on mielenkiintoinen, sillä taustalla on jo hyväksytty kansalaisaloite, ei normaali hallituksen esitys, Simula kommentoi.

Metsästäjiä tarvitaan jatkossakin Arkadianmäellä

Valiokunta otti äänin 11-2 asian käsittelyyn, ja samoin äänin pohjana ollut mietintö etenee nyt myös eduskunnan täysistuntoon. Perussuomalaiset, kokoomus, keskusta, kristilliset ja RKP kannattivat yhteisenä rintamana asiaa, vihreät esittivät siihen muutoksia ja demarit äänestivät lopulta tyhjää.

– On kansalaisaloitteen hengen mukaista, että asia oikeasti nyt etenee. Tämä on erävoitto, Simula iloitsee, mutta muistuttaa työn jatkuvan myös tulevalla kaudella.

– Metsästysvastaisuutta on liikkeellä todella paljon, ja metsästäjiä tarvitaan jatkossakin Arkadianmäellä, jotta pystytään yhdessä torppaamaan tällaiset yritykset vaikeuttaa metsästystä.

Suomen Uutiset