Europarlamentin täysistunnossa Strasbourgissa käytiin tänään keskustelu suden ja muiden suurpetojen suojelun tason uudelleentarkastelusta EU:ssa. Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen otti puheessaan kantaa kannanhoidollisen metsästyksen puolesta.

Teuvo Hakkarainen totesi, että suurpetokannat täytyy pitää sillä tasolla, joka ei vaaranna ihmisten normaalia elämää ja elinkeinoja.

– Hyvä, että komissiokin on tähän viimein herännyt. Täytyy ehkä kiittää sutta, joka taannoin raateli puheenjohtaja Ursula von der Leyenin rakkaan ponin.

Susi raatelee kotieläimet

Hän jatkoi kertomalla surullisesta tapauksesta Etelä-Pohjanmaalla.

– Meillä Suomessa sudet raatelevat karjan lisäksi kotieläimet, kuten koirat ja lampaat. Eilen susi tappoi 30 lammasta Jurvassa. Lammastarhassa tämmöinen elukka on tappokone eikä mikään muu. Ei se tapa syödäkseen, vaan tappaakseen. Lampurille aiheutui 35 000 euron kustannukset siitä.

Vastaavanlaisia tapauksia on ollut pelkästään viime viikkojen aikana muun muassa Kurikassa, Kauhavalla, Nurmijärvellä ja Salossa.

Kannanhoito aloitettava heti

Hakkarainen kertoi, etteivät aidat pidättele sutta.

– Ja sitten vielä: kun näitä aitoja ja muita vippaskonsteja siellä käytetään, ei sudet niistä välitä mitään. Ja meillä on Venäjän raja lähellä. Siellä metsästetään susia ja ne tulevat silloin syömään Suomeen. Elikkä nyt kannanhoidollinen metsästys täytyy voida aloittaa myös Suomessa, että tämä touhu loppuu.

SUOMEN UUTISET