Eduskunta edellytti hallitusta ryhtymään toimeen, jotta suden kannanhoidollinen metsästys mahdollistetaan. Yhtenä toimenpiteenä oli metsästyslain muuttaminen.

Maa- ja metsätalousvaliokunnan olisi tullut antaa päätös asiassa viimeistään tänään keskiviikkona, jotta asia ehtisi eduskunnan käsittelyyn ennen kauden päättymistä. Hallituspuolueet eivät kuitenkaan päässeet asiassa sopuun, ja sosiaalidemokraatit sekä vasemmistoliiton kansanedustajat poistuivat kokouksesta vesittäen täten asian etenemisen.

Perussuomalaisten Jenna Simula pitää hallituksen toimintaa demokratian halventamisena.

– Tästä oli eduskunnan päätös ja linjaus: suden kannanhoidollinen metsästys on saatava liikkeelle, ja metsästyslain pykälän 41 muutos oli osa sitä, Simula kritisoi.

Keskusta punavihreiden vankina

Simula pitää metsästyslain pykälän muutosta tärkeänä, jotta suden kannanhoidollinen metsästys mahdollistetaan eduskunnan tahdon mukaisesti siitä huolimatta, vaikkei suotuisaa suojelun tasoa olisi vielä saavutettu.

Simula sanoo, että asian loppuunvieminen näyttää nyt jäävän tulevan hallituksen tehtäväksi. Keskustan hän sanoo jääneen punavihreiden vangiksi niin tässä kuin monissa muissakin vaalikauden maaseutukysymyksissä.

– Keskusta näyttää nyt saavan sitä, mitä on hallitukseen mennessään tilannut: punavihreitä päätöksiä. Vihervasemmiston sotkut jäävät tässäkin asiassa tulevan hallituksen siivottaviksi. Edes eduskunnan enemmistön kantaa ei saada tällä hallituksella vietyä maaliin, Simula summaa.

SUOMEN UUTISET