Euroopan komissio tiedotti eilen esittävänsä suden suojelutason alentamista tiukasti suojellusta eläinlajista suojeltujen eläinten listalle. Maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jenna Simula on ilmoituksesta äärimmäisen iloinen ja pitää sitä tärkeänä suden kannanhoidollisen metsästyksen kannalta.

– Suden tarpeettoman tiukka suojelu tilanteessa, jossa kannat ovat kasvaneet ja ongelmat lisääntyneet, on ollut täysin järjetöntä. Suojelutason alentaminen on oikea päätös, Jenna Simula kommentoi komission tiedotetta.

Vaikuttamistyö jatkuu edelleen

Hallitus on aktiivisesti vaikuttanut suden suojelutason muuttamiseksi jo kesäkuusta lähtien, ja vaikuttamistyö jatkuu edelleen samalla, kun kansallisia toimia valmistellaan suurpetojen metsästyksen turvaamiseksi.

– Suurpetojen metsästyksen turvaaminen on tärkeä hallitusohjelmakirjaus, jota viedään määrätietoisesti eteenpäin. Se vaatii niin EU-vaikuttamista kuin myös kansallisia toimia, Simula sanoo.

Eteen tulevia esteitä ei ole kavahdettu

Susiasetus tuli voimaan 8. joulukuuta, minkä myötä Suomen riistakeskus voi myöntää kaatoluvat 28 sudelle. Simula kannustaa metsästäjiä hakemaan kyseisiä sudenkaatolupia ja muistuttaa, että viime keväänä muutettiin metsästyslain niin kutsuttua susipykälää, jotta luvat eivät kaatuisi mahdollisiin valituksiin.

– Emme ole kavahtaneet eteen tulevia esteitä, vaan jatkamme määrätietoisesti töitä, jotta niin sutta, ilvestä kuin karhuakin voidaan metsästää kannanhoidollisesti, Simula lupaa.

Suomen Uutiset