Rikollisjengin logiikka petti alkuviikosta pahemman kerran Rinkebyn ongelmalähiössä Tukholmassa. Poliisi järjesti maanantai-iltana suuren huumeratsian alueella. Muutama tunti myöhemmin seurasi kosto ja paikallinen poliisiasema yritettiin polttaa.

Tapahtumain seurauksena poliisien määrää Rinkebyssä lisätään ja rakenteilla olevaa poliisiasemaa valvotaan entistäkin tiukemmin.

Puoli kahden maissa tiistain vastaisena yönä naamiomiehet sulkivat rakenteilla olevalle poliisiasemalle johtavan tien. He pysäköivät auton poikittain keskelle tietä. Auto sytytettiin palamaan ja rikolliset heittelivät sammutusta yrittäviä työmaan vartijoita kivillä ja paukkupommeilla. Sammutustyötä haittasi myös se, että poliisi epäili autossa olevan räjähteitä.

Vain neljä tuntia aiemmin poliisi oli järjestänyt Rinkebyssä suuren huumeratsian. Poliisi suoritti tehovalvontaa saadakseen kuriin alueella jo pitkään jatkuneen kiivaan huumekaupan. Poliisiaseman polttoyrityksen motiivina on Aftonbladetin mukaan juuri kosto huumekaupan vaikeuttamisesta.

Rikosta tutkitaan törkeänä murhapolton yrityksenä ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena. Vaikka ketään ei ole vielä otettu kiinni teosta, poliisilla on valvontakameran tallenteet tapahtumista. Poliisi on nyt myös lisännyt resurssejaan alueella. Uuden poliisiaseman on määrä valmistua kaikesta huolimatta ensi vuonna.

Suomen Uutiset