Perussuomalaisten kansanedustaja Simon Elo on tyytyväinen hallituksen turvapaikkapoliittiseen toimenpideohjelmaan, joka tiukentaa Suomen linjaa Elon mukaan ”ennennäkemättömällä voimalla”.

– Avoimien ovien vasemmisto-oppositiolle tulee runsaasti nieltävää ja tiukempaa linjaa vaatineelle kansalle aihetta tyytyväisyyteen. Suomella on hallitus, joka ei vain puhu penkistä, vaan toimii kentällä, Elo kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Politiikan järkeistämiseen vaadittiin kriisi

Myös hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen kiittelee hallituksen ohjelmaa.

– Toimenpideohjelma pitää sisällään selkeitä muutoksia ja paljon sellaista, jonka suhteen pitää ihmetellä, miksei nämä toimet olleet käytäntö jo ennen nykyistä kriisiä? On surullista, että politiikan järkeistämiseen vaadittiin kansalaistemme turvallisuutta vaarantava mittava kriisi. Muistetaan kuitenkin, että kriisin voittamiseksi tarvitaan toimia jokaiselta Schengen alueen maalta.

”Ministereiden lyötävä nyrkkiä pöytään”

Molemmat kansanedustajat pitävät Schengenia ongelmana.

– Schengen on osoittautunut tähän mennessä toimimattomaksi. Nyt meidän ministeriemme on lyötävä nyrkkiä pöytään ja saatava vastahankaiset maat mukaan ymmärtämään ongelma. Samalla kun me teemme enemmän, niin Suomen on todellakin vaadittava myös muilta enemmän. Dublin-menettelyn on myös toimittava tai teemme omat ratkaisumme, Ronkainen painottaa.

SUOMEN UUTISET