Perussuomalaisten europarlamentaarikko Sampo Terhon ja ajatuspaja Suomen Perustan yhteistyönä syntynyt kirja Kohti parempaa Eurooppaa -kirja on julkaistu. Terho esitteli tuoreen kirjansa pääkohtia Eduskunnan kansalaisinfossa perjantaina pidetyssä kirjanjulkistustilaisuudessa. Kirja kertoo EU-kriittisten vaihtoehdosta nykyiselle Euroopan unionin harjoittamalle liittovaltiokehitykselle.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo kirjan alkusanoissa Terhon hahmotteleen varteenotettavan näkemyksen siitä, mitä vaalien jälkeen on odotettavissa:

– Kriittisestä EU-analyysistä on Suomessa pitkään ollut krooninen pula. Tämä on hyvä avaus vaalikeskusteluun, jossa populisteja usein syytetään ehdotusten, aloitteiden ja näkemysten puutteesta.

Sampo Terhon kertoo kirjassaan kahdesta yhtä aikaa vaikuttavasta ristikkäisestä kehityssuunnasta. Yhtäällä poliittinen eliitti jatkaa vallan keskittämistä Brysseliin, toisaalla Euroopan unionia kritisoivat voimat kasvavat kautta Euroopan.

– Osa kriittisistä voimista haluaa tyystin eroon EU:sta, osa taas uskoo EU:n olevan vielä pelastettavissa. Kirjassa esitellään monissa Euroopan maissa kannatusta kasvattava reformistinen näkemys Euroopan unionin tulevaisuudesta, Terho kertoo.

Sampo Terho on perussuomalaisten europarlamentaarikko ja parlamentin talous- ja raha-asioiden valiokunnan ainoa suomalaisjäsen. Lisäksi hän on jäsen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnassa ja varajäsen ulkoasiain- ja työllisyysvaliokunnissa. Hän toimii EFD-ryhmän varapuheenjohtajana ja ryhmänsä koordinaattorina niin talous- kuin puolustusasioiden valiokunnissa.

Kirja on kokonaisuudessaan ladattavissa Suomen Perustan sivuilta >

Matias Turkkila