Vantaalle kokoontuneet perussuomalaiset nuoret aloittivat tänään perjantaina 20-vuotistaipalettaan juhlistavan viikonlopun. Tilaisuus huipentuu sunnuntain henkilövalintoihin, jolloin puheenjohtajan paikalta väistyvän Sebastian Tynkkysen tilalle valitaan jatkaja.

Tilaisuuden ohjelmassa luvataan ”jännitystä, lennokasta fiilistä ja ennen kaikkea kansallismielistä politiikkaa”.

Henkilövalinnat tehdään sunnuntaina. PS-nuorten nykyinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ei enää hae jatkokautta. Puheenjohtajaksi ovat ehdolla Tiina Ahva Helsingistä, Miikka Satama Honkajoelta sekä Samuli Voutila Kuopiosta.

Tiina Ahva on toiminut Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana, järjestö- ja viestintäsihteerinä sekä Pirkanmaan piirin puheenjohtajana. Hän opiskelee parhaillaan Aalto-yliopistossa tuotantotaloutta.

Miikka Satama toimii Satakunnan piirin varapuheenjohtajana. Hän työskentelee parhaillaan teollisuudessa ja suorittaa oikeustradenomin opintoja Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Samuli Voutila on toiminut Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana sekä Helsingin ja Pohjois-Savon piirien puheenjohtajina. Tällä hetkellä hän pyörittää omaa yritystä.

Viikonlopun kokouksessa valitaan puheenjohtajan lisäksi myös 3 varapuheenjohtajaa, pääsihteeri sekä hallituksen varsinaiset sekä varajäsenet.

Perussuomalaisten nuorten aikaisempina puheenjohtajina ovat toimineet muun muassa Simon Elo ja Vesa-Matti Saarakkala. Molemmat ovat nykyään kansanedustajia.

SUOMEN UUTISET