Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja vaihtuu marraskuussa. Tähän aamuun mennessä Tiina Ahva (21), Miikka Satama (27) ja Samuli Voutila (27) ovat ilmoittaneet lähtevänsä hakemaan puheenjohtajuutta.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ilmoitti viime heinäkuussa, ettei hae enää kolmatta kautta puheenjohtajana. Jäsenistö äänestää uudesta puheenjohtajasta marraskuussa syyskokouksessa.

Tiina Ahva on toiminut Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana, järjestö- ja viestintäsihteerinä sekä Pirkanmaan piirin puheenjohtajana. Hän opiskelee parhaillaan Aalto-yliopistossa tuotantotaloutta.

– Päätös vaati rohkeutta. Kaikista Suomen nuorisojärjestöistä juuri Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajuus on selvästi tuulisin paikka. Olen varapuheenjohtajana nähnyt, mitä pesti vaatii, ja minulla on ollut aikaa kasvaa johtajan vastuulliseen tehtävään. Koen, että olen valmis johtamaan Perussuomalaisia Nuoria ja että minulla on paljon annettavaa järjestölle ja aatteelle. Tahdon jatkossakin huolehtia, että järjestömme näkyy ja kuuluu rohkeasti ja ajaa sisukkaasti tavoitteitaan eteenpäin, toteaa puheenjohtajaksi hakeva Tiina Ahva.

Miikka Satama toimii Satakunnan piirin varapuheenjohtajana. Hän työskentelee parhaillaan teollisuudessa ja suorittaa oikeustradenomin opintoja Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

– Lähden mustana hevosena kilpaan. Olen miettinyt asiaa hartaasti, vaikkakin lähtöön on kannustettu. Edeltävät puheenjohtajat ovat tehneet pioneerityön aatteen ja viimeisin etenkin median kanssa. Hyvää työtä tulee vaalia ensisijaisesti. Ei korjata ehjää. Omana sarkanani näen organisaation nykyaikaistamisen ja yleishyödyllisten koulutusten tarjoamisen jäsenistölle. Nuorisojärjestön ei tule lipua vanhan vallan tielle vaan olla kaikilta osin ajanmukainen suunnannäyttäjä, toteaa puheenjohtajaksi hakeva Miikka Satama.

Samuli Voutila on toiminut Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajana sekä Helsingin ja Pohjois-Savon piirien puheenjohtajina. Tällä hetkellä hän pyörittää omaa yritystä.

– Perussuomalaiset Nuoret on Suomen vaikutusvaltaisin poliittinen nuorisojärjestö. Olen toiminut järjestön johtotehtävissä pitkään sekä valtakunnallisesti että kahden eri piirin tasolla. Tunnen hyvin niin järjestön, sen jäsenet kuin myös sen eri puolilla maata kohtaamat haasteet. Ajatus puheenjohtajaksi hakemisesta syntyi kuluneen syksyn aikana: haluan lähteä luotsaamaan nuorisojärjestöä rohkeasti kohti tulevia vaaleja sekä kehittää järjestön poliittista linjaa. Joukkuepelaajana johdan joukkoja aina edestä ja pidän huolen, ettei kaveria jätetä, toteaa puheenjohtajaksi hakeva Samuli Voutila.

SUOMEN UUTISET