

PS: Nyt viimeistään voidaan todeta, että perussuomalaiset on ainoa puolue, joka haluaa rajoittaa haittamaahanmuuttoa
Eduskunta hylkäsi selvälukuisesti tänään pienetkin turvapaikkapolitiikan kiristykset tai laittomasti maassa olevien palautukset, joita perussuomalaiset esittivät. Perussuomalaiset jäivät äänestyksissä yksin.
Hallitus äänesti omaa ohjelmaansa vastaan
Härskein takinkääntö nähtiin, kun perussuomalaiset vaativat hallitusta ottamaan käyttöön hallituksen itsensä vuonna 2015 luoman turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman. Hallitus ja koko muu oppositio äänestivät esitystä vastaan.
– On tämä nyt täysin älytöntä, että hallitus äänestää omaa ohjelmaansa vastaan. Emme tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa. Täytyy vain todeta, että onneksi tämä hallitus lopettaa pian, perussuomalaisten eduskuntaryhmän jäsenet hämmästelevät.
Vastaanottoraha alas, laittomat ulos
Maahanmuuttoasioista äänestettiin, kun eduskunta äänestää ennen joulutaukoa ensi vuoden talousarviosta. Perussuomalaiset esittivät lukuisia säästöjä turvapaikkaturismista.
– Esitimme muun muassa turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan pienentämistä, laittomasti maassa olevien seurantaa ja tällaisten henkilöiden karkotuksien tehostamista. Lisäksi kunnalliset palvelut tulisi lakkauttaa laittomasti maassa olevilta.
Äänestysluvut kertovat karua kieltään
Kaikissa perussuomalaisten eduskuntaryhmän mainitsemissa esimerkeissä ryhmä jäi äänestyksissä yksin.
– Voidaankin siis viimeistään nyt todeta, kun äänestystulokset puhuvat karua kieltään, että tässä maassa on tasan yksi puolue, joka haluaa rajoittaa haittamaahanmuuttoa, eduskuntaryhmä toteaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- vastaanottoraha turvapaikkaturismi laittomasti maassa olevat oppositio Maahanmuuttopolitiikka perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Erilaiset murheet: Perussuomalaiset huolissaan suomalaislasten turvallisuudesta – vihreiden Niinistöä huolettaa epäinhimillinen turvapaikkapolitiikka

Perussuomalaiset vaativat toimia seksuaalirikosten ehkäisyyn: Olemme esittäneet lukuisia toimia – mitään ei ole tehty

Perussuomalaiset tyrmistyneinä: Yksikään muu puolue ei lähtenyt mukaan välikysymykseen kansalaisten suojelusta

Halla-aho: Vihapuhe on medialle ja muille puolueille suurempi ongelma kuin se, että Suomessa raiskataan pieniä lapsia

Savio: Ministeri Orpo yrittää ylläpitää myyttiä turvapaikkapoliittisen toimenpideohjelman toteuttamisesta
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.