Työmiehen tuumaustunnilla perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti kantaa Oulun lapsiraiskauksiin, jotka ovat järkyttäneet koko maata.

– Vain perussuomalaisilla on konkreettiset, realistiset ja vaikuttavat keinot tilanteen muuttamiseksi, mutta ennen kaikkea meillä on halu muuttaa tilannetta, Jussi Halla-aho sanoo.

Poliisi tiedotti raiskauksista vasta pakon edessä

Tähän mennessä tietoon on tullut ainakin viisi erillistä tapausta, joissa humanitaarisin perustein maahan päässeitä muslimimiehiä epäillään alaikäisten tyttöjen raiskaamisesta ja systemaattisesta törkeästä hyväksikäytöstä.

– Me emme tietäisi näistä tapauksista mitään, jos yksittäinen oululainen kaupunginvaltuutettu ei olisi julkaissut vangitsemisasiakirjoja sosiaalisessa mediassa. Tämä pakotti poliisin tiedottamaan asiasta.

Suomalainen yhteiskunta on muuttunut sairaaksi

Halla-aho huomauttaa, että perinteinen media uutisoi aiheesta vasta, kun sillä ei omien kasvojensa säilyttämiseksi ollut muita vaihtoehtoja.

-Poliitikot, siis muut kuin perussuomalaiset, lymyilivät päiväkausia jossakin kiven kolossa hiljaa. Me emme todellisuudessa tiedä, kuinka paljon tällaisia tapauksia tapahtuu ja on tapahtunut eri puolilla Suomea, koska niistä ei haluta puhua.

– Vihapuhe ja maahanmuuton vastaiset asenteet ovat medialle ja muille puolueille suurempi ongelma kuin se, että pieniä lapsia raiskataan. Näin sairaaksi on suomalainen yhteiskunta muuttunut, Halla-aho sanoo.

Turvallisuus ei kiinnosta muita puolueita

Halla-aho totesi, ettei Oulun tapahtumissa ole mitään uutta eikä yllättävää.

– Samanlaisia tapauksia on vuosien ajan tullut julkisuuteen eri puolilla Eurooppaa. Myös niistä on vaiettu viimeiseen asti, ja sitten, kun niistä on ollut pakko puhua, tapahtumia on yritetty selittää yksittäisten häiriintyneiden ihmisten toiminnaksi. Lopulta syyllinen on aina kantaväestö itse, koska se ei ole onnistunut kotouttamaan tulijoita.

– Vaalit lähestyvät. Paniikissa myös kokoomus, keskusta ja demarit ovat alkaneet jyrähdellä, että ”tällaista ei voi sallia” ja ”jotain pitää tehdä”. Näin toki onkin, mutta tästä on vielä pitkä matka tekemiseen. Mitään konkreettista nämä puolueet eivät aio tehdä tilanteen parantamiseksi, koska suomalaisten turvallisuus ei kiinnosta niitä, Halla-aho toteaa.

PS vastusti yksin GCM-sopimusta

Perussuomalaiset esittivät Oulun tapahtumiin liittyen välikysymystä, mutta se ei kiinnostanut ketään.

– Perussuomalaiset vastustivat yksin GCM-sopimukseen liittymistä, koska se sitoo Suomen entistä tiukemmin suomalaisille vaaralliseen maahanmuuttopolitiikkaan.

– Sopimuksessa Suomi esimerkiksi sitoutuu välttämään viimeiseen asti säilöönottoa, vaikka tämä on ainoa tapa estää kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita katoamasta tai syyllistymästä vaikkapa terroristisiin rikoksiin kuten Turussa, Halla-aho ihmettelee.

Rangaistusten korottamisesta ei ole hyötyä

Halla-ahon mielestä rangaistusten korottamisesta ei hyötyä, vaan rangaistusminimiä pitäisi nostaa

– Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) on puhunut lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten maksimirangaistusten korottamisesta, vaikka hän varmasti tietää ja ymmärtää, ettei tästä ole mitään hyötyä. Eiväthän tuomioistuimet määrää maksimirangaistuksia. Nimenomaan minimirangaistuksia pitäisi nostaa.

– Sisäministeri taas puhuu karkotusten tehostamisesta, mutta miten niitä voidaan tehostaa, jos lähtömaat eivät ota kansalaisiaan vastaan, ja jos karkotettavia ei voida ottaa säilöön. Kaiken huippu on, että hallitus yrittää varta vasten löytää keinoja, joilla kielteisen päätöksen saaneet henkilöt voisivat jäädä maahan ns. työperusteella.

Kotouttaminen ja hyysääminen eivät auta

Asiantuntijat ovat todenneet, että Oulun tapahtumat ovat vain jäävuoren huippu.

– Vain osa näistä kauheuksista tulee poliisin tietoon, ja niistäkin vain osa suuren yleisön tietoon. Uusi normaali on se, että niin naisia kuin pikkutyttöjä ahdistellaan ja jahdataan netissä, kaduilla ja kauppakeskuksissa.

– Meillä on yhä enemmän ihmisiä, joiden käsitykset naisista, lapsista, fyysisestä koskemattomuudesta ja monesta muusta asiasta ovat hyvin erilaisia kuin mihin olemme tottuneet. Mikään kotouttaminen ja hyysääminen ei näitä asenteita muuta, Halla-aho painottaa.

Vain PS haluaa katkaista hulluuden jatkumisen

Halla-aho sanoo, että perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikki muut puolueet ovat sitoutuneet tämän hulluuden jatkumiseen.

– Perussuomalaisilla on konkreettiset, realistiset ja vaikuttavat keinot tilanteen muuttamiseksi, mutta ennen kaikkea meillä on halu muuttaa tilannetta.

– Oikeus hakea kansainvälistä suojelua voi olla ihmisoikeus. Sen sijaan oikeus jäädä tänne maleksimaan, elätettäväksi ja rikoksia tekemään ei voi olla ihmisoikeus, ja tämän periaatteen pitää toteutua myös käytännössä eikä ainoastaan puheissa. Näihin keinoihin palaamme maahanmuuttopoliittisen ohjelmamme yhteydessä.

SUOMEN UUTISET