Eduskunta keskusteli tänään kehityspolitiikan ylivaalikautisesta selonteosta. Perussuomalaiset tyrmäsi selonteon suunnitelmat suurista kehitysmäärärahojen korottamisista ja irtisanoutui selonteosta kokonaan.

– Halpoja miljoonia, halpoja miljardeja, niitä taas eduskunnassa tänään lenteli, kun aiheena oli kehitysapu ja kehityspolitiikka, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi keskustelun pohjalta.

Muut puolueet nostamassa

Muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta haluavat nostaa kehitysapurahat 0,7:ään prosenttiin bruttokansantulosta. Prosenttiosuus kuulostaa pieneltä, mutta eurot tulisivat olemaan valtavia.

– Puhutaanpa euroista pieneltä kuulostavien prosenttien sijaan. Eli siis yli 1 700 miljoonaa euroa vuodessa, toki riippuen talouskehityksestä. Jo tällä hetkellä kehitysyhteistyömenot ovat suuret, lähes 1,3 miljardia euroa. Ainoastaan maahanmuutossa näin suuret summat ohitetaan samanlaisella olankohautuksella, Purra kommentoi.

Lisää velkaa kehitysapuun

Kehitysyhteistyön määrärahojen nostaminen vaatisi lisää velanottoa.

– Otamme velkaa, jotta hyvät ihmiset saavat eduskunnassa väittää, että Suomi hoitaa maailman naisten ja tyttöjen asioita. Ministerin sanoin, Suomi ei saa eristäytyä, ja meidän pitää pyrkiä tärkeisiin pöytiin. Esitettiinpä sekin monessa puheenvuorossa, että kyseessä on eräänlainen voiteluraha, joka auttaa YK:n turvallisuusneuvostoon pääsemisessä, Purra hämmästelee.

Korruption annetaan rehottaa

Täysistunnossa perussuomalaiset saivat arvostelua kriittisestä kehityspoliittisesta linjastaan. Kukaan perussuomalaisten ulkopuolelta ei sen sijaan arvostellut kehitysmaiden korruptiota, diktaattoreita, huonoa hallintoa ja ihmisoikeusrikoksia.

– Ei tietenkään. Pahikset olivat perussuomalaisissa, jotka osoittavat kansanedustajien moralismin ja sen, että keisarilla on jälleen kovin vähän päällään.

– Painostuksesta ja panettelusta huolimatta perussuomalaiset ei hyväksynyt ”kaikkien puolueiden yhteistä” ylivaalikautista kehityspoliittista selontekoa emmekä ole sitoutuneet sen linjauksiin, Purra painottaa.

SUOMEN UUTISET