

LEHTIKUVA
Purra: Miljardeja lenteli eduskunnassa, kun aiheena oli kehitysapu
Eduskunta keskusteli tänään kehityspolitiikan ylivaalikautisesta selonteosta. Perussuomalaiset tyrmäsi selonteon suunnitelmat suurista kehitysmäärärahojen korottamisista ja irtisanoutui selonteosta kokonaan.
– Halpoja miljoonia, halpoja miljardeja, niitä taas eduskunnassa tänään lenteli, kun aiheena oli kehitysapu ja kehityspolitiikka, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra totesi keskustelun pohjalta.
Muut puolueet nostamassa
Muut puolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta haluavat nostaa kehitysapurahat 0,7:ään prosenttiin bruttokansantulosta. Prosenttiosuus kuulostaa pieneltä, mutta eurot tulisivat olemaan valtavia.
– Puhutaanpa euroista pieneltä kuulostavien prosenttien sijaan. Eli siis yli 1 700 miljoonaa euroa vuodessa, toki riippuen talouskehityksestä. Jo tällä hetkellä kehitysyhteistyömenot ovat suuret, lähes 1,3 miljardia euroa. Ainoastaan maahanmuutossa näin suuret summat ohitetaan samanlaisella olankohautuksella, Purra kommentoi.
Lisää velkaa kehitysapuun
Kehitysyhteistyön määrärahojen nostaminen vaatisi lisää velanottoa.
– Otamme velkaa, jotta hyvät ihmiset saavat eduskunnassa väittää, että Suomi hoitaa maailman naisten ja tyttöjen asioita. Ministerin sanoin, Suomi ei saa eristäytyä, ja meidän pitää pyrkiä tärkeisiin pöytiin. Esitettiinpä sekin monessa puheenvuorossa, että kyseessä on eräänlainen voiteluraha, joka auttaa YK:n turvallisuusneuvostoon pääsemisessä, Purra hämmästelee.
Korruption annetaan rehottaa
Täysistunnossa perussuomalaiset saivat arvostelua kriittisestä kehityspoliittisesta linjastaan. Kukaan perussuomalaisten ulkopuolelta ei sen sijaan arvostellut kehitysmaiden korruptiota, diktaattoreita, huonoa hallintoa ja ihmisoikeusrikoksia.
– Ei tietenkään. Pahikset olivat perussuomalaisissa, jotka osoittavat kansanedustajien moralismin ja sen, että keisarilla on jälleen kovin vähän päällään.
– Painostuksesta ja panettelusta huolimatta perussuomalaiset ei hyväksynyt ”kaikkien puolueiden yhteistä” ylivaalikautista kehityspoliittista selontekoa emmekä ole sitoutuneet sen linjauksiin, Purra painottaa.
SUOMEN UUTISET
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset kyselytunnilla: Hallitus houkuttelee toimillaan siirtolaisvyöryä – kokonaiskustannukset vuodessa ovat miljardeja

Perussuomalaiset irtisanoutuu kehityspolitiikan selonteosta: ”Lopputuloksen voi heittää suoraan roskakoriin”

Perussuomalaiset: Velanotto jatkuu eikä säästöjä näy – budjettiesitys jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen

Suomi velkaantuu, Marinin hallitus lapioi kehitysapuun 3,4 miljoonaa euroa joka päivä – suomalaiset maksavat jopa Etiopian sääennustukset

Reijonen vaatii Suomea lopettamaan kehitysavun Afganistaniin: ”Minkä pysyvän muutoksen suomalaisten veronmaksajien miljardi euroa ovat saaneet aikaan?”

Eversti antoi kasvot Venäjää jäytävälle korruptiolle – kahmi lahjuksilla 22 kiinteistöä, 8 loistoautoa, 2 valtaistuinta sekä kultaisen vessanpöntön
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.