Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Riikka Purra ymmärtää hyvin postilakkoilijoita, mutta huomauttaa, että asiaa pitää lähestyä laajemmin. Postilakossakin on pitkälti kysymys maahanmuutosta.

– Suuri osa postinjakajista, etenkin pääkaupunkiseudulla, on maahanmuuttajia. Kun työehdot shopataan heikompiin, yhä suurempi osa jakajista on maahanmuuttajia, koska suomalaisilla – ja aiemmin saapuneilla maahanmuuttajilla – on yhä vähemmän kannustimia tehdä halpuutettua työtä, Riikka Purra selittää.

Vastaavasti sosiaaliturva, jolla alhaista palkkaa kompensoidaan, kustantaa yhä enemmän. Työttömäksi jääneet suomalaiset ja aiemmin saapuneet maahanmuuttajat aiheuttavat myös lisää kustannuksia.

Viulut maksaa veronmaksaja

Lisäksi uuden entistä matalapalkkaisemman työntekijän matkassa maahan saapuu usein muu perhe.

– Viulut maksaa tietysti veronmaksaja. Kyseessä on ikään kuin tulonsiirto näille aloille, tässä tapauksessa Postille, Purra huomauttaa.

– Työn halpuuttamisen ja maahanmuuton kerrannaisongelmat korostuvat. Tämä on noidankehä, jonka katkaisemiseen ainoastaan perussuomalaiset ovat valmiita. Mietin usein, milloin ammattiliitot ovat valmiita aidosti ymmärtämään tämän problematiikan – myös julkisesti eikä ainoastaan kuiskutellessaan meidän korviimme.

Halpatyövoimaa vyöryy rajan yli

Purran mielestä postilakon kannattaminen tai halpuuttamisesta valittaminen on täysin epäuskottavaa, mikäli maahanmuuttoa ei nosteta pöydälle.

– Rajan yli saapuva halpatyövoiman syöttövaikutus nimenomaan ylläpitää halpuutus- ja työehtoshoppailuprosessia, niin postissa kuin kaikilla muillakin matalamman palkan sektoreilla.

– Mikäli sellaista ei olisi, työnantaja ei voisi lähteä tällaiseen toimintaan, Purra sanoo.

SUOMEN UUTISET