Posti Group Oyj:n hallintoneuvoston perussuomalaiset jäsenet kansanedustaja Mari Rantanen ja Rami Lehto ottavat kantaa Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n ja Postin väliseen lakkoon johtaneeseen työriitaan. Posti tavoittelee työntekijöilleen matalamman palkan työehtosopimuksia.

– Ymmärrämme Postin haastavaa tilannetta markkinoilla, mutta yhtäältä palkkojen laskeminen ja työehtojen heikentäminen tilanteessa, jossa hallitus pyrkii kiihtyvällä tahdilla tuomaan halpatyövoimaa ulkomailta, on vähintäänkin erikoinen. Työn tulee olla ennakoitavaa ja siitä on saatava sellainen palkka, jolla voi elää pääkaupunkiseudulla, Mari Rantanen perustelee.

Vuokratyövoiman käyttö osoittaa huonoa makua

Postin toiminta PAU:n lakon aikana ei kerää kansanedustajilta kiitosta.

– Provosointia näin tulehtuneessa tilanteessa tulee välttää. Postin vuokratyövoiman käyttö ja Liedon lajittelukeskuksessa aitaan leikattu kulkuaukko ohi lakkovahtien osoittaa huonoa makua, Rami Lehto toteaa.

Kansanedustajakaksikko vaatii hallitukselta pikaisia toimia.

– Posti toimii markkinaehtoisesti kovassa kilpailussa ja Postilakia tuleekin tarkastella pikaisesti. Kuitenkin niin, että yleispalveluvelvoitteen järjestäminen säilytetään ja samalla turvataan postin ja sanomalehtien jakelu koko maahan myös jatkossa.

Tyytyväinen työntekijä on voimavara

Rantanen ja Lehto toivovat postilaisille pikaista työrauhaa ja hallituksella on heidän nähdäkseen keinoja tämän saavuttamiseksi, kuten tuottoasteen tai voiton tulouttamisen vähentäminen.

– Omistajaohjauksella pitää antaa myös viesti valtionyhtiöille, että tyytyväinen työntekijä on yrityksen voimavara, ei kuluerä.

– Hallituksen sekä pää- että omistajaohjausministeri ovat demareita, niin luulisi työväen asian tulevan hoidetuksi, Rantanen ja Lehto päättävät.

SUOMEN UUTISET