Perussuomalaisten kansanedustaja Juha Mäenpää kritisoi hallitusta perhe-epäystävälliseksi, kun eduskunnassa keskusteltiin lapsi- ja perhemyönteisemmän Suomen rakentamisesta. Mäenpää perusti näkemyksensä valtio-omisteisen Postin pienipalkkaisten työntekijöiden palkkaleikkauksiin, lapsettomuuden edistämiseen ”ilmastotekona” sekä maahanmuuton aiheuttamaan asumiskustannusten nousuun.

Eduskunta keskusteli eilen aloitteesta lapsi- ja perhemyönteisemmän Suomen rakentamiseksi. Monen edustajan puheenvuoroissa tuotiin esiin syntyvyyden lasku ja pienituloisuus.

Palkalla on tultava toimeen

Mäenpää korosti syntyvyyden edellyttävän turvallista ympäristöä sekä palkkaa, jolla palkansaaja tulee toimeen. Mäenpään mielestä valtio-omisteisen Postin työntekijöiden palkkoihin kohdistuvat palkkaleikkaukset eivät edistä syntyvyyttä. Mäenpää ymmärtää postilakon ja osoittaa heille tukensa.

– He eivät vaadi lisää palkkaa, vaan he vaativat, että valtio-omisteinen ja valtion omistajaohjaama Posti ei laske heidän palkkaansa.

– Miten on mahdollista, että valtio-omisteinen Posti on leikkaamassa palkkoja jo pienipalkkaisilta työntekijöiltään 30-50 prosenttia? Lisäksi moni heistä tekee osa-aikatyötä, Mäenpää totesi.

Maahanmuutto nostaa asumiskustannuksia

Mäenpään mielestä hallituksen on turha puhua lapsi- ja perheystävällisyydestä, kun se samaan aikaan sallii valtionyhtiön pyrkimykset leikata pienituloisilta. Lisäksi Mäenpää varoitti hallitusta syyllistämästä perheitä ilmastolla. Hänen mukaansa Suomessa markkinoidaan vapaaehtoista lapsettomuutta ilmastotekona.

Retorisella kysymyksellään Mäenpää viittasi perheiden kärsivän maahanmuuton aiheuttamasta asuntopulasta ja korkeista vuokrakustannuksista.

– Voitteko miettiä jonkun asian, joka yhdistää näitä? Mikä aiheuttaa pääkaupunkiseudulla esimerkiksi asuntopulaa, joka ylläpitää korkeita vuokrahintoja?

SUOMEN UUTISET