Perussuomalaisten eduskuntaryhmä vaatii pääministerin ilmoitusta Postin tilanteen kriisiytymisen taustoista. Ilmoituksessa on perussuomaisten mielestä käytävä ilmi selkeästi se, onko eduskunnalle kerrottu ”muunneltua totuutta” Postin tilanteen taustoista ja ministereiden yhteydestä asiaan.

– Viimeisen parin kuukauden aikana tarinat ovat muuttuneet pahimmillaan muutaman tunnin välein. Ensin Postin suunnitelmista ei tiedetty etukäteen, sitten tiedettiin, sitten niille oli annettu jopa siunaus, sitten ei ollutkaan, ja sitten olikin väärä päivä kalenterissa siitä, milloin työehtosopimusten siirto tapahtuu, perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho luettelee.

– Hallituksen luottamus on vaakalaudalla. Vaadimme, että hallitus antaa selvityksen huolimattomuudestaan ja väärien tietojen antamisesta, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio toteaa.

Perussuomalaiset huomauttavat, että ministereiden on nautittava eduskunnan luottamusta. Kun on käynyt ilmi, että tarinaa on peitelty tai muunneltu, perussuomalaisten mielestä pääministeri Antti Rinteen (sd.) tulisi tehdä johtopäätökset.

SUOMEN UUTISET