

MATTI MATIKAINEN
Purra: Veronkorotusten ja julkisten menojen lisäämisen tie on käyty loppuun
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra korostaa, että veronkorotusten sijaan perussuomalaiset haluaa kasvattaa palkansaajan ostovoimaa. – Ansiotuloverotuksen alentaminen lisää työn kannustimia matalilla palkka-asteilla ja ylipäätään talouden dynamiikkaa, jolla on paljon hyödyllisiä seurauksia esimerkiksi työllisyyden kannalta.
Riikka Purra toi jo viime viikonloppuna esille linjapuheessaan Seinäjoen puoluekokouksessa, että vaikka ilmastopolitiikassa peräänkuulutetaan kunnianhimoa ja rohkeutta, edellytyksenä yleensä on, että suomalainen veronmaksaja, yritys tai työntekijä vain maksaa yhä enemmän jonnekin muualle. Purra sanoi myös olevansa huolissaan ilmastopelottelun ja maailmanlopun uhkakuvien maalailun seurauksista lapsille ja nuorille.
Alfa-TV:n AlfaStudio-ohjelmassa eilen Purra linjasi perussuomalaisten olevan ilmastorealistinen puolue.
– Ilmastorealismi on sitä, että me asetamme mittakaavaan kansallisesti esitettävät asiat ja toisaalta globaalit asiat. Tosiasia on, että teimmepä me täällä Suomessa mitä tahansa, vaikutus globaaliin ilmastoon on aika pieni. Sen vuoksi kannatamme toimia, joissa erityisen saastuttavat maat joutuvat tekemään päästövähennyksiä enemmän, Purra sanoi.
Hän huomautti, että kaikissa ilmastotoimissa on samalla huolehdittava Suomen teollisuuden kilpailukyvystä.
– Totta kai samaan aikaan on pyrittävä hyödyntämään työllisyyden ja talouden kasvattamisessa meidän omaa ilmasto-osaamistamme, green techia ja clean techia.
Media uusintaa omia mielikuviaan perussuomalaisista
Toisinaan mediassa väitetään, että perussuomalaiset olisi yhden asian puolue. Purra toteaa, että väite ei pidä paikkaansa, ja että kyse on pitkälti median luomasta ja sen uusintamasta mielikuvasta.
– Perussuomalaisilla on monista politiikan asiakysymyksistä ohjelmat, joissa on selkeitä linjauksia. Niitä voi toki tuoda vieläkin selkeämmin esille. Itse olen todennut, että pyrin siihen, että jatkossa pystyisimme entistäkin paremmin perustelemaan kansalaisille, miksi olemme sitä mieltä mitä olemme.
– Mielikuviin puolueesta ei voi vaikuttaa nopeilla tempuilla, vaan se on pitkäkestoista työtä. Yritämme rakentaa luottamusta niin, että ihmiset voisivat myös samastua meihin, Purra sanoo.
Hän myöntää, että perussuomalainen talouspolitiikka on kuitenkin toistaiseksi saattanut jäädä vähemmälle huomiolle. Tilanne johtuu osittain siitä, että perussuomalaisia on mahdotonta sijoittaa tiettyyn yhteen kohtaan perinteiselle oikeisto-vasemmisto-akselille, kuten muita vanhoja puolueita.
– Toisaalta meidän yleiset talouspoliittiset linjauksemme ovat varsin selkeitä. Voidaan ensinnäkin lähteä siitä, että meidän mielestämme julkiset menot pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen. Se tarkoittaa sitä, että kansalaisten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvien teemojen on hyvä olla kärjessä. Varsinkin tällaisessa taloudellisessa tilanteessa muista asioista pitäisi voida karsia.
Rakenteelliset ongelmat hidastavat Suomen talouskasvua
Suomen talouskasvu on tähän saakka ollut Euroopan mittakaavassa erittäin hidasta.
– Vaikka talous kasvaa nyt vauhdilla, me emme oikein pääse Euroopan imuun mukaan. Siihen on moniakin syitä, kuten krooniset rakenteelliset ongelmat, jotka liittyvät esimerkiksi työpolitiikkaan, veropolitiikkaan, ilmastopolitiikkaan ja ylipäätään yritysten toimintaedellytyksiin. Perussuomalaisilla on tilanteen parantamiseksi useita erilaisia keinoja.
Perussuomalaiset myös pyrkii kasvattamaan palkansaajan ostovoimaa. Purra toi jälleen esille, että veronkorotusten ja julkisten menojen lisäämisen tie on käyty loppuun.
– Olemme korostaneet paljon esimerkiksi ansiotuloverotuksen madaltamista ja sen hyötyjä ostovoiman kannalta. Ansiotuloverotuksen alentaminen myös lisää työn kannustimia matalilla palkka-asteilla ja ylipäätään talouden dynamiikkaa, jolla on paljon hyödyllisiä seurauksia esimerkiksi työllisyyden kannalta.
Tavoitteena suurimman puolueen paikka
Onko perussuomalaiset populistinen puolue? Kyse saattaa olla siitä, miten populismi määritellään.
Purra toteaa, että hän itse voi olla populisti vain siinä tapauksessa, jos sillä tarkoitetaan kansan tukea.
– Esimerkiksi siten, että puoluetta tuetaan kansasta, eikä vaikka etujärjestöstä, joka antaa rahaa ja vinkkejä agendaan.
AlfaStudio-ohjelmassa vieraana oli myös perussuomalaisten uusi puoluesihteeri Arto Luukkanen. Hän huomautti, että alkujaan populismilla on nimenomaan viitattu kansan kuuntelemiseen.
– Sen voin todeta, että me kyllä kuuntelemme herkällä korvalla. Meidän voimamme lähtee siitä, että meillä on hyvä kenttä, jota kuunnellaan. Itse olenkin lähdössä kiertämään Suomea ja teen sen mielelläni. Haluan nähdä koko kentän, se tuntuu hienolta haasteelta. Toivottavasti kuitenkin pääsen jouluaatoksi kotiin, Luukkanen sanoi.
Purra totesi, että perussuomalaisissa myös puolueen puheenjohtajisto pyrkii aina pitämään tiivistä yhteyttä kenttään.
– Perussuomalaisissa on erilaisia mielipiteitä ja erityyppisiä ihmisiä mukana. Meille riittää, että kaikki kokevat olevansa perussuomalaisia, pelaamme samaan suuntaan ja voimme keskustella asioista, Purra sanoi.
Hän jatkoi, että uutena puheenjohtajana hänellä on selkeä tavoite seuraaviin eduskuntavaaleihin.
– Haemme kärkipaikkaa. Olisihan se outoa, jos emme lähtisi tavoittelemaan suurimman puolueen asemaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- ilmastorealismi julkiset menot ostovoima palkansaajat hyvinvointi Riikka Purra Arto Luukkanen Turvallisuus Talouspolitiikka perussuomalaiset verotus eduskuntavaalit
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ikäviä uutisia lyödään pöytään vasta kuntavaalien jälkeen – himoverottava hallitus on jo päättänyt maakuntaverosta, vaikka kaikki eivät suostu myöntämään asiaa suoraan äänestäjille

Perussuomalaiset: Velanotto jatkuu eikä säästöjä näy – budjettiesitys jatkaa vihervasemmistolaista löysää rahankäyttöä ja leväperäistä suhtautumista velkaantumiseen

Ranne: Ilmastopaniikki ei pelasta, vaan tuhoaa perusoikeudet

Purra: Työperäinen maahanmuutto ei ole ratkaisu hoitoalan kriisiin
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.
Uusimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari

Suomen Yrittäjät: Hallituksen kasvutoimet ovat merkittäviä

Aittakumpu: Kehysriihestä merkittävä tuki lapsiperheille
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää