Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja, diplomi-insinööri Lulu Ranne suhtautuu kriittisesti hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin IPCC:n elokuussa julkaisemaan ilmastoraporttiin. Ranteen mukaan IPCC:n lietsoman ilmastopaniikin tarkoitus ei ole pelastaa ihmiskuntaa, vaan muuttaa kehittyneiden maiden yhteiskuntajärjestelmää pelon avulla totalitaariseen suuntaan.

– Kuluvaa kesää ovat leimanneet kohut lämpötiloista, tulvista, metsäpaloista ja muista poikkeuksellisiksi väitetyistä ilmiöistä. Ikäviä, mutta normaalistikin sattuvia tapahtumia on nostettu otsikoihin alkusoittona hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin eli IPCC:n 9.8.2021 julkaisemalle raportille, Lulu Ranne toteaa.

Ranteen mukaan kohuilla luodaan mielikuvaa juuri nyt peruuttamattomaksi äityvästä katastrofista. Esimerkkinä vaikkapa Keski-Euroopan salamatulvat, jotka eivät suinkaan johdu ilmastosta, vaan jokiuomien rantojen ja valuma-alueiden ajattelemattomasta rakentamisesta. Uhkakuvien mukaan ääri-ilmiöiden pitäisi lisääntyä Suomessakin. Kuitenkaan esimerkiksi ukkospäivien ja salamoiden määrien 120 vuoden historia ei osoita minkäänlaista kasvavaa trendiä.

IPCC on poliittinen organisaatio

Ranne haluaakin tehdä selväksi pari asiaa.

– Ensiksi IPCC on poliittinen organisaatio, joka ei noudata tieteen itsensä korjaamisen periaatetta. IPCC valikoi arvioihinsa ainoastaan ihmisperäistä ilmastomuutosta tukevat tutkijat ja tutkimukset. Kriittiset tutkijat pyritään syrjäyttämään tiedeyhteisöistä ja rahoituksesta. Kriittiset kansalaiset leimataan denialisteiksi ja salaliittohörhöiksi. IPCC:n raportin tarkoituksena on pahentaa paniikkia ja lisätä kiirettä tehdä harkitsemattomia päätöksiä.

– Toiseksi en ole havainnut perussuomalaisten kiistävän ilmastonmuutosta. Päinvastoin alleviivaamme tosiasiaa, että ilmasto on muuttunut ja muuttuu aina. Viimeisten 100 000 vuoden aikana ilmastossa on tapahtunut ainakin 24 merkittävää ja nopeaa muutosta kylmempään tai lämpimämpään. Emme tiedä varmasti näiden luontaisten muutosten syitä. Siksi emme IPCC:n propagandasta huolimatta kykene erottamaan ihmisen vaikutusta ilmaston luontaisesta vaihtelusta, Ranne kertoo.

Ilmastotoimet ovat epäloogisia ja tehottomia

Ilmastotoimet ovat epäloogisia ja tehottomia ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta, Ranne toteaa. Esimerkkinä tehottomuudesta Ranne mainitsee EU:n tukevan fuusioenergian kehittämistä alle miljardilla vuodessa. Jos EU oikeasti haluaisi moninkertaistaa sähkön käytön päästäkseen nopeasti eroon fossiilisista, se käyttäisi fissio- ja fuusioydinvoiman kehittämiseen satakertaisen summan. Sekään ei olisi vielä paljoa hyötyihin nähden.

– Ilmastopaniikin tarkoituksena ei ole pelastaa ihmiskuntaa, vaan muuttaa pelon avulla kehittyneiden maiden yhteiskuntajärjestelmää totalitaariseen suuntaan.

Punavihreä hallitus mukana joukkohysteriassa

Ranteen mielestä ilmastotoimet tulisi suunnata väkirikkaisiin kehittyviin maihin, missä ne olisivat kustannustehokkaimpia, mutta silloin ne eivät edistäisi todellista tavoitetta. Samasta syystä viholliseksi on valittu hiilidioksidi ja sitä vastaan tehottomat aseet – 30 vuotta ilmastokokouksia ei ole muuttanut hiilidioksidin pitoisuuden kasvutrendiä mitenkään, vaan tärkeintä on ylläpitää kriisin tunnetta.

– Punavihreä hallitus on lähtenyt joukkohysteriaan mukaan täysin rinnoin. Ilmastonmuutoksen väitetään uhkaavan perusoikeuksia, joiden turvaamisella sitten perustellaan niiden polkeminen. EU ja hallitus haluavat päättää millä ajat, mitä syöt, miten ja missä asut, mitä kulutat ja ennen kaikkea mitä ajattelet. Sellaista yhteiskuntaa voi kutsua totalitaariseksi, Ranne sanoo.

Ilmastoriihi tarkoittaa, että sinä maksat

Ranne toteaa, että tosiasiassa julkisen talouden krooninen kestävyysvaje polkee nykyisten ja tulevien sukupolviemme perusoikeuksia paljon lämpenemistä nopeammin ja pahemmin. Valtionvarainministeri Annika Saarikko (kesk.) esitteli 12.8. budjettiehdotuksen, joka on 6,7 miljardia alijäämäinen. Silti syksyn budjettiriihen uhotaan olevan ilmastoriihi.

– Ilmastoriihi tarkoittaa, että sinä, suomalainen, maksat jatkossa yhä enemmän liikkumisesta, sähköstä, asumisesta, ruoasta ja monesta muusta välttämättömyyshyödykkeestä, toteaa Ranne.

Suomen Uutiset