Suunnitteilla olevat polttoaineiden rajut hinnannousut tuhoavat teollisuuden kilpailukyvyn ja nostavat perheiden elinkustannuksia. Liikenteen päästöjen puolittamisesta luopuminen olisi kädenojennus metsäteollisuudelle, joka voisi helpottaa sopimusneuvotteluja, Matti Putkonen neuvoo hallitusta.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen sanoo, että pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen kunnianhimoinen hiilineutraalisuustavoite on tuhoamassa Suomen hyvinvoinnin perustaa.

– Hallitus tuhoaa perinteisen teollisuutemme ja ajaa sen Suomesta. Näitä työpaikkoja ei pysty vihreä teollisuus korvaamaan. Edes Kaipola ja Veitsiluoto eivät ole herättäneet hallitusta punavihreästä ilmastounesta. Jos tuotannon siirto Keski-Eurooppaan ei herätä niin mikä herättäisi?

– Samaan aikaan, kun tilauskirjat vahvistuvat, ollaan ajautumassa työehtojen osalta uhkaavaan pattitilanteeseen, erityisesti metsäteollisuudessa. Minulle ei ole kirkastunut onko kyse ay-liikkeen nujertamisesta vai kilpailukyvystä, Putkonen sanoi tänään Tuumaustunnilla.

Metsäteollisuudessa käynnissä tehtaiden pudotuspeli

Putkosen mukaan jos kyse on kustannuskilpailukyvystä niin silloin ay-liikkeen on aloitettava jäsentensä julkinen puolustaminen.

– Metsäteollisuudessa on käynnissä maailmanlaajuinen tehtaiden pudotuspeli. Erityisesti paperiteollisuus joutuu laskemaan jopa konekohtaisesti, missä paperi kannattaa valmistaa.

– Hakaniemessä liittojohtajien on syytä piilottaa SDP:n jäsenkirja ainakin hetkeksi ja vaatia hallitusta luopumaan liikenteen päästöjen puolittamisesta vuoteen 2030 mennessä. Suunnitteilla olevat polttoaineiden rajut hinnannousut tuhoavat teollisuuden kilpailukyvyn ja nostavat perheiden elinkustannuksia, Putkonen sanoo.

Liikenteen päästöjen puolittamisesta luopuminen olisi kädenojennus metsäteollisuudelle, joka voisi helpottaa sopimusneuvotteluja.

– Jos kyse on aatetaistelusta, niin hukka perii Suomen. Syndikalismi laajoine lakkoliikkeineen valtaa ay-liikkeen. Riski on syytä Etelärannassakin tunnistaa ja pyrkiä kiireesti aitoon sopimuksen nykyisten työntekijäliittojen kanssa.

SUOMEN UUTISET