Lämmittämisen tämänhetkiset ja tulevat hinnankorotukset tulevat vaikuttamaan sekä vuokratasoon että omistusasujien käytettävissä oleviin tuloihin. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa, että nousevat kustannukset siirtyvät osin suoraan asumistukimenoihin. – Veronmaksaja siis maksaa tämänkin kunnianhimon moninkertaisesti. Perussuomalaisille riittäisi vähempikin kunnianhimo.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen maailmanennätystason ”kunnianhimo” ilmastopolitiikassa käy kipeästi veronmaksajan kukkarolle, kun asuminen, liikkuminen ja ruoka käy entistä kalliimmaksi.

Polttoaineiden toteutuneista ja tulevista hinnankorotuksista kärsii ensi kädessä työmatkansa autolla taittava veronmaksaja. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra muistuttaa, että ilmastotoimista seuraa lisää maksettavaa myös asumiseen, lämmittämiseen sekä öljy- ja kaukolämpöön.

– Keskimääräisessä kerrostaloasunnossa kaukolämpölasku nousee 180 euroa, rivitaloasunnossa 240 euroa ja omakotitalossa 432 euroa vuodessa. Uutisotsikot ylittyivät, kun kävi ilmi, että helsinkiläisten kaukolämpölasku nousee neljänneksellä, suurimpana syynä on tietenkin ilmastopolitiikka, kuten erityisen kalliit päästöoikeudet.

Helsingin energiayhtiö kiisti hinnankorotukset

Uutisotsikoita ei sen sijaan tullut siitä, että perussuomalaisten silloinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi tulevista sähkön ja kaukolämmön hintojen korotuksista jo ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja, mutta Helsingin energiayhtiö kielsi asian.

– Helenistä väitettiin, että ”ei ole odotettavissa, että kivihiilestä luopumisella olisi sähkön hintaan merkitystä, koska kivihiili on markkinoilla jo aika marginaalinen polttoaine”. Tästä tietenkin seurasi jälleen perussuomalaisten armoton myllytys mediassa. Kuinka me huiputamme ja maalaamme turhia piruja seinille hintojen korotuksista, Purra sanoo.

Hän huomauttaa, että lämmittämisen tämänhetkiset ja tulevat hinnankorotukset tulevat vaikuttamaan sekä vuokratasoon että omistusasujien käytettävissä oleviin tuloihin.

– Kustannukset siirtyvät osin suoraan asumistukimenoihin eli veronmaksaja maksaa tämänkin kunnianhimon moninkertaisesti. Myös Suomessa energiaköyhyydestä tulee entistä yleisempää.

SUOMEN UUTISET