Sanna Marinin hallituksen ilmastopolitiikka on kansanedustaja Ari Koposen mielestä mennyt aivan liian pitkälle. Ensin ajettiin turvetuotanto alas, ja viime päivinä on uutisoitu Euroopan ennätyskorkeista sähkön hinnoista. Norjan vähäisten vesivarastojen ohella sähkön hintaa nostaa fossiilisten polttoaineiden ja päästöoikeuksien kallis hinta.

Ensin Suomessa hoidettiin turpeen alasajo niin huonosti ja holtittomasti kuin olla voi. Se johti konkursseihin, työttömyyteen, huoltovarmuuden vaarantumiseen ja asumiskustannusten nousuun.

– Nyt toivomme kädet ristissä Norjaan runsaita vesisateita, ettei sähkön hinta ampuisi katosta läpi ja tekisi tuhansille ja taas tuhansille suomalaisille ongelmia sähkölaskujen maksujen kanssa. Tämäkö on se Sanna Marinin hallituksen oikeudenmukainen vihreä siirtymä, päivittelee perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen.

Moni joutuu tiukan paikan eteen

Ainakin Kreikka, Italia ja Ranska ovat uutisoineet suunnittelevansa satojen miljoonien eurojen tukipaketteja auttaakseen yrityksiä, teollisuutta ja kotitalouksia, jotka eivät pian kykene maksamaan sähkölaskujaan.

– Hallituksen vihreä siirtymä pistää suomalaiset vähempiosaiset tukalaan tilanteeseen. Jo nyt moni vanhus joutuu valitsemaan lääkkeiden ja ruoan välillä, ja tämä tulee vain lisäämään heidän ongelmiaan. Missä ovat Marinin hallituksen toimet kotitalouksien auttamiseksi? kysyy Koponen.

Suomen Uutiset