Istuva hallitus ajaa vahvasti teollisuuden kilpailukyvyn edistämistä. Tämä on myös vahva peruste hallituksen nykyiselle pohjalle. Näin sanoi Matti Putkonen perussuomalaisten työmiehen tuumaustunnilla maanantaina perussuomalaisten puoluetoimistolla.

Putkonen muistutti puolueen pitäneen teollisuuden kilpailukykyä esillä ennen vaaleja yhtenä tärkeimmistä painopisteistään. Aiheen painotus näkyy myös valittujen kansanedustajien vaalikonevastauksissa.

Putkonen esitteli lukuja, jotka paljastivat hallituspuolueiden kansanedustajien pitävän kilpailukykyä tärkeämpänä seikkana kuin opposition edustajat pitävät. Ylen vaalikoneessa oli kysytty, meneekö ilmastopolitiikka edelle teollisuuden kilpailukyvystä.

Teollisuuden kilpailukyky ilmastopolitiikan edelle

Perussuomalaisista 83 prosenttia, kokoomuksesta 73 prosenttia ja keskustasta runsaat 50 prosenttia asettavat kilpailukyvyn ilmastopolitiikan edelle. Demareista näin teki vain 26 prosenttia.

– Tämä on yksi perustava syy nykyiseen hallituspohjaan, Putkonen näki.

Kilpailukyky nostettiin hallitusohjelman kärkeen ja se puree jo. Teollisuuden investointisuma on ruvennut purkautumaan melko rytinällä – luottamus on palautunut.

– Mutta tulevaisuuden yllä leijuu yhä mustia pilviä, kuten Kreikan euroero, Suomen mahdolliset alaskirjaukset, Ukrainan kriisin juuttuminen paikoilleen ja EU:n mahdolliset tulevat ilmasto- ja maahanmuuttomääräykset. Näistä kaikista asioista neuvotellaan kiivaasti parasta aikaa.

Veli-Pekka Leskelä