Ylellä kerrottiin eilen, kuinka Suomeen on tänä vuonna onnistuttu adoptoimaan vain 16 lasta ulkomailta. Ulkoministeriön tiedon mukaan lähtömaiden pandemiarajoitukset ovat hidastaneet adoptioprosesseja. Samaan aikaan kuitenkin al-Holin Isis-leiriltä Syyriasta on Suomeen saapunut kokonaisia perheitä.

– Kreikan Morian leirin tuhopolton jälkeenkin Suomi pystyi ottamaan 11 turvapaikanhakijaa välittömästi. Herää kysymys, tekeekö ulkoministeriö kaikkensa myös ulkomaisten adoptioiden puolesta? kysyy perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.

Nuoret miehet otetaan avosylin vastaan

Ronkaisen mielestä haliintuksen arvot tuntuvat olevan täysin nurinkurin.

– Adoptiopäätöksellä perheisiin tulevat, kaivatut ja odotetut lapset, jotka pienestä pitäen kasvavat uuteen kieleen ja kulttuurin tuntuvat olevan toissijaisia. Sen sijaan aikuisikää lähestyvät nuoret miehet uusine iPhoneineen, joilla on suuria haasteita sisäistää länsimaista arvomaailmaa, otetaan avosylin vastaan tai lennätetään jopa charter-lennoilla Suomeen.

Adoption lykkääntyminen raskasta

Ronkainen painottaa, että adoptioprosessi on adoptiovanhemmille erittäin raskas.

– Tällaisessa tilanteessa valtion ei pitäisi seistä prosessin tiellä, vaan tehdä kaikkensa auttaakseen niin, että koronasta olisi mahdollisimman vähän haittaa. Ei ole lapsen eikä kenenkään etu, jos adoption toteutuminen lykkääntyy, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

SUOMEN UUTISET