

PS ARKISTO
Ronkainen: Korona estää adoption, mutta ei turvapaikanhakua
Ylellä kerrottiin eilen, kuinka Suomeen on tänä vuonna onnistuttu adoptoimaan vain 16 lasta ulkomailta. Ulkoministeriön tiedon mukaan lähtömaiden pandemiarajoitukset ovat hidastaneet adoptioprosesseja. Samaan aikaan kuitenkin al-Holin Isis-leiriltä Syyriasta on Suomeen saapunut kokonaisia perheitä.
– Kreikan Morian leirin tuhopolton jälkeenkin Suomi pystyi ottamaan 11 turvapaikanhakijaa välittömästi. Herää kysymys, tekeekö ulkoministeriö kaikkensa myös ulkomaisten adoptioiden puolesta? kysyy perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen.
Nuoret miehet otetaan avosylin vastaan
Ronkaisen mielestä haliintuksen arvot tuntuvat olevan täysin nurinkurin.
– Adoptiopäätöksellä perheisiin tulevat, kaivatut ja odotetut lapset, jotka pienestä pitäen kasvavat uuteen kieleen ja kulttuurin tuntuvat olevan toissijaisia. Sen sijaan aikuisikää lähestyvät nuoret miehet uusine iPhoneineen, joilla on suuria haasteita sisäistää länsimaista arvomaailmaa, otetaan avosylin vastaan tai lennätetään jopa charter-lennoilla Suomeen.
Adoption lykkääntyminen raskasta
Ronkainen painottaa, että adoptioprosessi on adoptiovanhemmille erittäin raskas.
– Tällaisessa tilanteessa valtion ei pitäisi seistä prosessin tiellä, vaan tehdä kaikkensa auttaakseen niin, että koronasta olisi mahdollisimman vähän haittaa. Ei ole lapsen eikä kenenkään etu, jos adoption toteutuminen lykkääntyy, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- adoptiot Morian leiri korona lapsen etu Isis-perheet Jari Ronkainen Turvapaikanhakijat perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Hakkarainen: Palkitaanko Morian leirin tuhopolttajat matkalipulla Eurooppaan?

Ronkainen: Hyväntekeväisyyttä velkarahalla – hallitus kasvattaa kiintiöpakolaisten määrää ja törsää kehitysapuun 1,2 miljardia euroa

Immonen Isis-perheiden hakemisesta: Suomi ei ole mitään velkaa näille henkilöille – he eivät ole tervetulleita Suomeen

Rantanen: Kuinka uskottavaa on, että al-Holin Isis-perheet pääsivät vankileiriltä Turkkiin ja sieltä Suomeen ilman ulkoministeriön ja erityisedustajan apua?

Pakolaisleirit roihuavat – jos sillä saa menolipun Suomeen

Tavio: ”Hallitus sählää ja tekee mutu-tuntumalla rajoituksia kansalaisten perusoikeuksiin”

Wihonen: Koronatartuntojen määrä jatkanut kasvuaan – miten kausityöntekijöiden parissa esiintyvät tartuntatapaukset estetään?
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää