Poliisihallitus lanseerasi ”eettisen kanavan”, jossa poliisit voivat nimettömästi käräyttää työtovereitaan. Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen pitää kanavaa lähinnä huonona vitsinä.

– Kanava on lyhyessä ajassa poikinut jo 40 ilmoitusta nyt Iltalehti on julkaissut siitä osan, mistä selviää minkälaisesta palautteesta on kyse. Suurin osa palautteesta on varmasti poliisien naljailua systeemiä kohtaan ja ihmettelenkin, jos viesti ei mene Poliisihallitukselle läpi, Ronkainen kirjoittaa blogissaan.

– Näyttääkin siltä, että kanava luo enemmän ongelmia kuin mitä sillä todennäköisesti tultaisiin ratkaisemaan…ja tämän kenttäväki tekee syystäkin tiettäväksi!

”Jään kauhulla odottamaan”

Ronkainen ihmettelee, millä ajalla Poliisihallitus käy läpi kanavalle tulevia ilmoituksia.

– Jään kauhulla odottamaan minkälaisia uudistuksia Poliisihallitus seuraavaksi keksii. Stasilta on lainattavissa vielä ainakin oman henkilöstön vakoilu, jolla varmistettaisiin, ettei kukaan vain käyttäisi rumaa ilmaisua tummaihoisista tai muitakaan sanoja kielletyltä listalta.

– Sillä välin otan Eettisen kanavan esille puheenjohtajan ominaisuudessani seuraavassa Poliisiasiain neuvottelukunnan kokouksessa, Ronkainen lupaa.