Perussuomalaisten puheenjohtajaehdokas, kansanedustaja Veera Ruoho puuttui polttavaan kysymykseen eduskunnan kyselytunnilla. Hän kysyi, mitä hallitus aikoo tehdä sen eteen, ettei kenenkään tarvitsisi pelätä ryhtyessään kuntavaaleihin.

– Elämme suomalaisen demokratian juhlavuotta. Toimiva kansanvalta tarvitsee yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä. Kovakin kritiikki kuuluu poliitikon työhön, mutta surullisen moni joutuu myös uhkailtavaksi. Kenenkään halu osallistua kuntansa päätöksentekoon ei saa horjua siksi, että hän pelkää joutuvansa laittoman uhkailun kohteeksi, Ruoho painotti.

– Pyrkimys tukahduttaa laillista poliittista on tuomittavaa ja se uhkaa suomalaista demokratiaa. Mitä hallitus aikoo tehdä turvatakseen uhkailuvapaat kuntavaalit ja puuttuakseen muutenkin poliitikkojen kokemaan uhkailuun? espoolainen poliisiedustaja kysyi.

”Olipa hyvä kysymys!”

Kysymys nosti salista spontaanin huudahduksen: ”Olipa hyvä kysymys!”. Kysymykseen vastasi sisäministeri Paula Risikko (kok.), joka myös kiitti kysymystä.

– Erittäin hyvä kysymys. Vietämme maamme juhlavuotta ja meillä on myös kunnallisvaalit, joissa voimme iloita, että meillä on vapaa demokratia ja se pitää myös turvata. Tämä minkä edustaja nosti esiin koskettaa varmasti meitä monia ja se ei ole hyvä asia. Uhkailu on aina tuomittavaa ja samoin vihapuhe, koska vihapuheestakin on hyvin lyhyt matka väkivaltaan. Miten se ratkaistaan? Varmasti jokainen voi vaikuttaa siihen. Poliiseille on annettu lisää määrärahoja, myös nettivalvontaan ja vihapuheen kitkemiseen. Teemme kaikkemme, että pystyisimme näitä kitkemään, Risikko vastasi.

Veli-Pekka Leskelä

Tagit