Ruotsidemokraatit lähtevät valtiopäivävaaleihin kaatamaan sosialidemokraattien vuosikymmeniä jatkunutta ylivaltaa Ruotsin politiikassa.

Puolueen viesti kohdistetaan erityisesti kovaa ruumiillista työtä tekeville naisille hoito- ja palvelualalla sekä ulkomaalaistaustaisille, jotka haluavat osaksi ruotsalaista kansankotia.

Ulkomaalaistaustaisilla tarkoitetaan myös niitä lähes miljoonaa Ruotsin kansalaista, joilla on tavalla tai toisella juuret Suomessa.

Vaalitaistelu käydään pääosin sosiaalisessa mediassa ja siksi puolue palkkaa 10 ammattilaista, jotka pitävät ruotsidemokraattien lippua korkealla erityisesti Facebookissa ja Instagramissa.

– Haluamme peitota demarit, tulla suurimmaksi puolueeksi ja kaataa nykytyyppisen hallitusmallin, kiteyttää puolueen valtiopäiväryhmän puheenjohtaja Mattias Karlsson.

Ruotsin politiikkaviikolla Almedalissa puhunut Karlsson sanoi Expressen-lehden mukaan, että puolue panostaa naisiin ja ulkomaalaistaustaisiin, koska ”näissä ryhmissä puolueella on eniten mahdollisia uusia äänestäjiä”.

Naisteemaa jykevöitetään korostamalla tasa-arvoista yhteiskuntaa ja kunnollisia työoloja sekä painottamalla tarvetta kiristää seksuaalirikoksista annettavia tuomioita. Ulkomaalaistaustaisille äänestäjille korostetaan muun muassa sitä, että he itse voivat omalla toiminnallaan murskata asuinalueilleen pesiytyneet rikollisliigat.

Ruotsidemokraattien tiedotuspäällikkö Joakim Wallerstein korosti, että puolue välttää iskulauseiden käyttöä viesteissään äänestäjille.

– Vaaleja ei vitseillä voiteta, Wallerstein muotoili. Puolue esittelee vaalimainoksensa elokuun alussa.

– Ne tulevat olemaan jotakin todella erityistä ja varmasti herättävät huomiota, Wallerstein lupaa.

Suomen Uutiset