Satakuntalaiset kansanedustajat Petri Huru ja Jari Koskela hämmästelevät, miksi Porin lentokentälle ei ole myönnetty tukea, vaikka hallituksen lisätalousarviossa esitetään 17 miljoonaa euroa maakuntalentojen säilyttämisen varmistamiseksi. Kansanedustajat muistuttavat, että koko Suomen viennistä lähes jopa kahdeksan prosenttia tulee Satakunnasta.

– Porin kaupunki on myöntänyt Pori-Helsinki-reittilennolle kolme miljoonaa euroa talousarviossaan. Yhteensä Pori on tukenut kyseistä reittilentoa 11 miljoonan euron verran. Lentoliikenteen merkitys Satakunnan elinkeinoelämälle on kiistatonta, Petri Huru toteaa.

Ilman lentoliikennettä elinkeinoelämä uhkaa näivettyä

Satakunnan väestömäärä vastaa noin neljää prosenttia koko Suomen väestömäärästä, mutta koko Suomen viennistä jopa lähes kahdeksan prosenttia tulee Satakunnasta.

– Satakunnan yrittäjille tehdyn kyselyn mukaan 86 prosenttia yrityksistä tarvitsee lentoliikennettä asiakas- ja myyntineuvottelutapaamisiin. Yrityksistä 75 prosenttia pitää lentoliikenteen merkitystä erittäin tärkeänä maakunnalle. Ilman lentoliikennettä elinkeinoelämä Satakunnassa uhkaa näivettyä, Jari Koskela muistuttaa.

”Kun Satakunta voi hyvin, koko Suomi voi hyvin”

Koronan takia Porin lentokentän matkustajamäärät ovat romahtaneet, mutta nykytilanne ei anna edustajien mielestä oikeaa kuvaa tulevasta, sillä ennen pandemiaa koneiden täyttöaste oli hyvä.

– Satakunnan merkitys koko Suomen taloudelle on tärkeä. Kun Satakunta voi hyvin, koko Suomi voi hyvin, edustajat Huru ja Koskela linjaavat.

Suomen Uutiset