Porilainen kuntavaaliehdokas hämmästyi kaupungilla ajaessaan nähdessään kaupungin auton keräävän hänen vaalimainoksiaan pois valaisinpylväistä. Porin kaupungin tiemestari sanoo, että kyseessä ei ollut poliittinen vaino, vaan vaalikylttien poistaminen perustui hänen tekemäänsä virhetulkintaan. Soppaa sekoittaa kuitenkin se, että poistokäskyn antanut tiemestari on itse vaaleissa ehdokkaana demarien listalla.

Tiistaina Christa Lahto (ps) osui sattumalta paikalle, kun kaupungin työntekijät poistivat hänen vaalimainoskylttejään lyhtypylväistä. Hän lähti ajamaan kaupungin auton perässä ja meni sen pysähdyttyä kysymään mainosten poistamisen syytä. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

”Kyse ei ollut politiikan teosta”

Neuvottelun jälkeen työntekijät soittivat tiemestarille, joka peruutti antamansa poistokäskyn. Kaupungin työntekijät eivät kiinnittäneet poistamiaan kylttejä takaisin pylväisiin, mutta antoivat ne kuitenkin Lahdolle.

Porin kaupungin tiemestari Jyrki Kartastenpää vakuuttaa Satakunnan Kansalle, että ”kyse ei ollut politiikan teosta vaan virhetulkinnasta”. Hän kiistää ehdottomasti, että kyse olisi ollut nimenomaan perussuomalaisten ehdokkaaseen kohdistuneesta toiminnasta.

Liikennemerkkeihin ei saa kiinnittää – lyhtypylväisiin saa

Tiemestari kertoo rinnastaneensa valaisinpylväät virheellisesti liikennemerkkeihin, joihin ei saa kiinnittää mainoksia. Porin keskusvaalilautakunnan kaikille puolueille lähettämissä ohjeissa kuitenkin sanotaan, että vaalimainoksia saa kiinnittää maanteiden valaisinpylväisiin, kunhan pylvään maalipintaa ei vahingoiteta. Lahto kertoo toimineensa tämän ohjeen mukaan.

Lahto kertoo Suomen Uutisille, että valaisintolpissa olevien vaalimainosten poistaminen näytti tapahtuvan melko valikoivalla tavalla, sillä hänen ajaessaan kaupungin auton perässä se ajoi monien muiden valaisintolppaan ripustettujen vaalimainosten ohi poistamatta niitä. Porin perussuomalaisten vaalipäällikkö Taina Lehtonen on tehnyt kylttien poistamisesta ilmoituksen Porin vaalilautakunnalle.

Tiemestari demarien ehdokkaana

Tiemestari Jyrki Kartastenpää on itse ehdolla kuntavaaleissa demarien listalla. Suomen Uutisten toimittaja yritti soittaa hänelle kysyäkseen, miten Kartastenpää on hoitanut oman vaalimainontansa, mutta tiemestari ei ollut tavoitettavissa useista yrityksistä huolimatta.

Christa Lahto kertoo, että noin muuten vaalikampanjointi on Porissa mennyt rauhallisissa ja hiljaisissa merkeissä. Koronan takia yleisötilaisuuksia ei ole juurikaan järjestetty.

SUOMEN UUTISET