Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos sanoo, että parhaillaan käynnissä oleva teatteri hallituksen puoliväliriihen ympärillä osoittaa selvästi, että tulevilla kuntavaaleilla on myös valtakunnallinen merkitys. – Jos perussuomalaiset menestyvät kuntavaaleissa tarpeeksi hyvin, niin on täysin realistinen mahdollisuus saada hallitus horjumaan entistä enemmän ja jopa kaatumaan, puoluesihteeri sanoo.


Simo Grönroos tarkentaa, että puoliväliriihen teatteri liittyy vahvasti tuleviin kuntavaaleihin ja samalla keskustan heikkoon kannatustilanteeseen.

– Keskusta lähti kaksi vuotta sitten hävittyjen eduskuntavaalien jälkeen punavihreän hallituksen tukipuolueeksi. Keskusta tietää, että tuon päätöksen laskua maksetaan tulevissa kuntavaaleissa.

– Mikäli perussuomalaiset menestyvät kuntavaaleissa tarpeeksi hyvin, on täysin realistinen mahdollisuus saada hallitus horjumaan entistä enemmän – ja jopa kaatumaan, Grönroos sanoi maanantaina tuumaustunnilla.

Perussuomalaiset kuntavaaleihin hyvistä asemista

Perussuomalaiset lähtee kuntavaaleihin hyvistä asemista, mikä näkyy yleisen kiinnostuksen lisäksi myös ryntäyksenä perussuomalaisten ehdokkaaksi eri puolilla Suomea.

– Puolueemme on ollut sekä eduskuntavaali- että kuntavaaligallupeissa maan suosituin puolue. Ehdokasasettelu on onnistunut ennätyksellisen hyvin. Viime kuntavaaleissa meillä oli ehdokkaita 3 800. Nyt ehdokasmäärämme lähentelee jo kohta kuutta tuhatta, Grönroos kertoo.

Perussuomalaisilla onkin tällä hetkellä ehdokkaita lähes jokaisessa Manner-Suomen kunnassa, ja tyhjien kuntien määrä on laskettavissa enää yhden käden sormilla.

Useissa ruotsinkielisissä kunnissa on ehdokaslista kasattu ensimmäistä kertaa. Tosin Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Evijärvi sekä ruotsinkieliset Närpiö, Pedersöre ja Korsnäs ovat kuntia, joissa ei ole vielä perussuomalaista ehdokaslistaa.

– Mikäli haluat lähteä mukaan ehdokkaaksi, niin ilmoita kiinnostuksesi puolueen verkkosivujen kautta tai ole suoraan yhteydessä puolueen paikallisyhdistykseen. Älä epäröi turhaan – kaikkea kunnallisesta hallinnosta ei tarvitse tietää etukäteen. Ne asiat, jotka tarvitset lähteäksesi ehdolle ovat suora selkä ja terve maalaisjärki, Grönroos rohkaisee kaikkia, jotka vielä loppusuoralla pohtivat omaa ehdokkuuttaan.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Grönroos muistuttaa, että tulevissa kuntavaaleissa päätetään siitä, mihin suuntaan maamme kolmeasataa kuntaa viedään tulevien neljän vuoden aikana.

– Kuntavaaleissa päätetään, laitetaanko yhteiset varat suomalaisten hyvinvointia ja turvallisuutta edistäviin asioihin vai turhiin tai jopa haitallisiin menoihin. Perussuomalaiset haluavat laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

– Asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen tarkoittaa esimerkiksi sitä, laitetaanko yhteisiä varoja maahanmuuton edistämiseen, maahanmuuttajien oman kulttuurin ja kielen ylläpitämiseen tai laittomasti maassa oleville annettaviin palveluihin vai vanhusten palveluihin, omaishoitoon tai nuorten hyvinvointiin. Asioiden laittaminen tärkeysjärjestykseen tarkoittaa myös sitä, että velkaannutaanko kunnissa holtittomilla rakennusinvestoinneilla vai keskitetäänkö olemassa olevat resurssit olemassa olevien katujen ja koulujen ylläpitämiseen riittävässä kunnossa.

Grönroos haluaa viime hetkillä muistuttaa kaikkia, että muutos ei tapahdu niin kauan kuin ajatellaan, että ”jonkun pitäisi tehdä jotain”.

– Muutos tapahtuu silloin, kun sinä otat vastuun muutoksesta. Nyt on siis aika lähteä mukaan kantamaan vastuuta, oli kysymys järjestökentästä tai paikallisten asioiden hoitamisesta kunnissa. Muutos ei tapahdu ilman sinua – lähde mukaan ja otetaan yhdessä Suomi takaisin!

PS suosituin duunari- ja yrittäjäpuolue

Perussuomalaiset ei ole turhaan suosituin puolue sekä duunarien että yrittäjien keskuudessa.

– Olemme ainoa puolue, joka torjuu määrätietoisesti ulkomaisen halpatyövoiman maahantuonnin, joka sekä heikentää suomalaisten työntekijöiden työllisyyttä ja palkkakehitystä että rasittaa veronmaksajia, kun yhä useampi työntekijä ei tule palkallaan enää toimeen ja elämistä joudutaan kompensoimaan erilaisin tuin.

Perussuomalaiset on lisäksi ainoa puolue, joka vastustaa julkisia menoja kasvattavaa haittamaahanmuuttoa, oli kyseessä sitten humanitaarinen maahanmuutto tai ulkomainen halpatyövoima.

– Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka määrätietoisesti torjuu suomalaisten veromiljardien kippaamisen huonosti asiansa hoitaneille Etelä-Euroopan maille. Perussuomalaiset on lisäksi ainoa puolue, joka vastustaa suomalaisen teollisuuden ja työn alasajoa maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan nimissä.

– On siis ymmärrettävää, että perussuomalaiset on suosituin puolue sekä duunarien että yrittäjien keskuudessa. Se taas ei ole ymmärrettävää, että ammattiyhdistysliike ja yrittäjien järjestöt ovat niissä käsissä, missä ne nyt ovat, Grönroos sanoo.

Yhteiskunnassa tarvitaan laajaa muutosta

Puoluesihteeri haluaa kuitenkin korostaa, että suomalaisessa yhteiskunnassa tarvitaan muutosta myös muualla kuin kuntien valtuustoissa ja eduskunnassa.

– Suomalainen kansalaisyhteiskunta on arvomaailmaltaan monin osin yhtä huonossa tilassa kuin politiikkakin. Elinkeinoelämän etujärjestöt huutavat yhtä kurkkua ulkomaisen halpatyövoiman perään. Samaan huutoon on yhtynyt myös ammattiyhdistysliike, jonka pitäisi päinvastoin puolustaa suomalaista työläistä. Samaan huutoon ovat yhtyneet yhtä lailla Kuntaliitto ja kuntien eläkevakuutuslaitos Keva. Kuntaliiton ja Kevan linjauksiin voidaan vaikuttaa tulevissa kuntavaaleissa, sillä kyseisten tahojen johto valitaan kuntavaalitulosten perusteella, Grönroos muistuttaa.

Hän painottaa, että ammattiliittojen ja elinkeinoelämän etujärjestöjen osalta muutos voi lähteä liikkeelle järjestöjen sisältä.

– Tämä tarkoittaa sitä, että ammattiliittoon tai yrittäjäjärjestöihin kuuluvien perussuomalaisten tulee käydä ehdolle järjestöjen luottamustehtäviin ja pyrkiä muuttamaan asioita sisältä päin.

– Hoitoala on yksi niistä aloista, joilla suomalainen työvoima haluttaisiin korvata Filippiineiltä tai muilta kaukomailta tuotavalla työvoimalla. Tehyn valtuuston vaalien äänestys päättyi muutama päivä sitten ja vaalien tulokset julkistetaan tänään. Vaaleissa perussuomalaisilla oli ensimmäistä kertaa oma lista ehdokkaita. Tämä on yksi käytännön esimerkki siitä, minkälaista työtä muutoksen saamiseksi tarvitaan, Grönroos korostaa.

SUOMEN UUTISET