Kansanedustaja Pentti Oinonen (ps.) moittii rajuin sanakääntein keskustan puheenjohtaja Juha Sipilää sekä hallitusta, joka jatkoi haja-asetusalueiden jätevesiasetusta. Hän hämmästelee, miksi toimimattomien puhdistuslaitteiden pakkomyynti jatkuu.

– Kepu voi edelleen pakkosäännösmarkkinoita ja ilmastopolitiikkaa hyödyntäen jatkaa rahastamista johtohenkilöidensä lähisukulaisille. Puheenjohtaja Juha Sipilä keräsi aikoinaan kymmenien miljoonien eurojen potin haja-asutusalueen jätevesiasetuksella luoduilla pakkomyyntimarkkinoilla. Suku jatkaa edelleen rahastusta paskalain varjolla, Oinonen muistuttaa tiedotteessaan.

Oinosen mukaan Sipilän tavoin ryvettynyt poliitikko ei voi toimia uskottavasti pääministerinä, jos keskusta voittaa vaalit. Hänen mukaansa jätealalla vuosikausia toimineen puheenjohtaja Sipilän pitäisi vähintäänkin putsata oman, aikaisemman yritystoimintansa tuotokset.

– Sipilän tulisi kumota haja-asutusalueen jätevesiasetus kansalaisten vaatimalla ja perussuomalaisten esittämällä tavalla. Vastuullisena yritysjohtajana Kepun puheenjohtajan täytyisi lisäksi korvata vahingot niille, joille pakkomyytiin toimimattomat laitteet.

Oinonen ei säästele sanojaan myöskään keskustavaikuttaja Mauri Pekkarisen kohdalla, jota on yhtä lailla syytetty viime päivinä nepotismista.

-Puheenjohtaja Juha Sipilän vahakabinetin keskushenkilön Mauri Pekkarisen sukulaisilleen ohjatut miljoonat eurot tuulivoiman syöttötariffeilla on paljastunut hyvin suunnitelluksi puhallukseksi. Nyt julkisuuteen tulleista dokumenteista selviää, että tuulivoimabisnestä pyörittävä ex-ministeri Pekkarisen vävypoika olikin konsulttina suunnittelemassa kuinka syöttötariffirahavirrat ohjataan, Oinonen muistuttaa.

Kansanedustaja Oinonen kysyy, miksi Sipilä pitää edelleen Pekkarista keskeisenä neuvonantajanaan?

– Ei voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin sen, että Kepu on jatkamassa maaseudun asukkaiden rahastamista ja veroeurojen kuppaamista läheistensä lompsaan, jyrisi kansanedustaja Oinonen.