

Tavio: Hallituksen irtisanomislaki rikkoisi oikeusvaltion
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että pääministeri Sipilän hallituksen suunnitelma vaarantaa työsopimuslain mukaisen työntekijöiden yhdenvertaisen kohtelun ja työntekijöiden perustuslaillisen yhdenvertaisuuden.
Sipilän hallituksen suunnitelma on alentaa pienempien yritysten työntekijöiden irtisanomiskynnystä antamalla alle kymmenen hengen yrityksille mahdollisuus irtisanoa työntekijä nykyistä vähäisemmistä laiminlyönneistä.
Tuomioistuimille tulkintavaikeuksia
Juristitaustaisen Tavion mukaan tuomioistuimille tulisi lain myötä useita tulkintavaikeuksia. Tuomarin tulisi määritellä, milloin yritys on rajan alittavan kymmenen hengen yritys niissä tilanteissa, joissa yrityksen työvoiman määrä vaihtelee jatkuvasti.
Esimerkiksi yksi 10-henkisestä yrityksestä lähtevä työntekijä heikentäisi kertaheitolla yrityksen jokaisen työntekijän irtisanomissuojaa.
Kohtuutta ilman oikeuksien polkemista
Samoin tuomioistuimen tulisi määritellä kokonaan uusi laittomia irtisanomisia koskeva oikeuskäytäntö. Tehtävä on Tavion mukaan katastrofi oikeusjärjestelmän ennustettavuudelle.
– Työntekijöiden kohtelun muuttuminen lain edessä heistä ulkopuolisesta ja riippumattomasta syystä ei ole mitenkään hyväksyttävää, Tavio toteaa.
– Me yrittäjät vaadimme oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta, mutta sitä ei saavuteta työntekijöiden perustavanlaatuisia oikeuksia polkemalla, yrittäjänä itse toiminut Tavio pohtii.
Yrittäjille vähemmän veroja ja byrokratiaa
Tavio toivoo pk-yrityksille selvästi vähemmän veroja ja vähemmän byrokratiaa, mutta ei jyrkkää vastakkainasettelua työntekijöiden ja yrittäjien välille.
– Pienempien yritysten toimintaa voi helpottaa lukuisin eri toimin, mutta perustavanlaatuisten työntekijän oikeuksien polkeminen ja asettaminen eriarvoiseen asemaan ei kuulu perussuomalaiseen keinovalikoimaan, Tavio summaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho epäilee kohutun irtisanomislain toimivuutta: Työttömyyden hoitamisessa keskeistä on yritysten kilpailukyvyn parantaminen – ”Onko hallitus tehnyt siinä kaikkensa?”

Lehto: Hallitus siirtää ikääntyvää työväestöä kortistoon odottamaan eläkettä – ”Samaan aikaan haalitaan halpatyövoimaa EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta”

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo: Hallitus puhuu irtisanomissuojasta muunneltua totuutta

Irtisanomislakia vastaan lakkoilevan JHL:n pääluottamusmiehet: ”Hallitus on heittänyt pommin kentälle ja aiheuttanut sekasortoa”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää