Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kommentoi irtisanomissuojan heikentämistä ja pääministerin siitä antamia tosiasioihin perustumattomia lausuntoja.

– Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) perustelee henkilöperusteisen irtisanomisen helpottamista hallitusohjelmalla. Hallitusohjelmaneuvotteluissa perussuomalaiset tyrmäsivät keskustan ja kokoomuksen kaikki esitykset irtisanomissuojalain muutoksista. Suostuimme pitkin hampain koeajan pidentämiseen kuuteen kuukauteen. Tämän piti alentaa pienten yritysten työllistymiskynnystä.

– Hallitusohjelmaa on näemmä muutettu tältä osin sen jälkeen, kun perussuomalaiset heitettiin ulos hallituksesta. Perussuomalaisten kanta irtisanomissuojan heikennyksiin on edelleen sama kuin hallitusohjelmaneuvotteluissa. Emme hyväksy heikennyksiä, Slunga Poutsalo painottaa.

Lisää epävarmuutta toimeentulosta

Perussuomalaisten mielestä hallituksen esitys lisää entisestään turvattomuutta varsinkin nuorten ja naisten keskuudessa.

– Kun irtisanomista helpotetaan merkittävästi, ei enää ole varmuutta työpaikasta ja toimeentulosta. Nuoret eivät uskalla perustaa perhettä, saati sitten suunnitella lasten tekoa, kun lopputilli viikate voi heilahtaa milloin tahansa.

– Viidentoista vuoden yrittäjäkokemuksella pidän käsittämättömänä, että yrittäjä ei pystyisi arvioimaan työntekijän soveltuvuutta kuuden kuukauden koeajan aikana, Slunga-Poutsalo ihmettelee.

SUOMEN UUTISET