Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa tänään kirjallisen kysymyksen alueellisten koronarajoitusten käyttöönotosta. Tavio moittii Suomen hallitusta siitä, että koronatoimenpiteissä ei ole huomioitu epidemian alueellisuutta.

– Helsingissä on todettu koronatartunta yli 2 400 ihmisellä ja Espoossa ja Vantaalla kummassakin yli 700 ihmisellä. Samaan aikaan Suomessa on useita kuntia, joissa on alle kymmenen varmistettua tartuntaa. Mitä järkeä on kohdistaa täsmälleen samat rajoitukset näin erilaisiin alueisiin? Tavio ihmettelee.

Alueelliset rajoitukset toimivat

Koronaviruksen Suomessa aiheuttamista sairaalahoito- ja kuolemantapauksista noin 80 prosenttia on Uudellamaalla. Eri alueiden lukujen valossa myös koronatoimenpiteiden tulisi Tavion mielestä olla alue- tai kaupunkikohtaisia.

– Alueellisilla täsmätoimilla voidaan uusien tartuntojen määrä saada pieneksi, jolloin tartunnat ovat jäljitettävissä ja kitkettävissä. Sitten yhteiskunta voidaan palauttaa normaalitilaan, Tavio sanoo.

Tavio on ottanut eduskunnassa aiemminkin kantaa alueellisten koronatoimien puolesta. Hän puhui aiheesta täysistunnossa 6. toukokuuta.

SUOMEN UUTISET