Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio on jättänyt eduskunnassa toimenpidealoitteen, jotta Suomen hallitus ryhtyisi toimiin autoilun kustannusten pienentämiseksi. Tavion mukaan niitä suomalaisia, joiden on esimerkiksi työn takia pakko poistua kotoaan, tulee kannustaa oman auton käyttämiseen koronavirustartuntojen vähentämiseksi.

– Julkisen liikenteen kulkuvälineissä pisaratartuntariski on varsinkin ruuhka-aikoina suuri, jos ihminen on tietämättään uuden koronaviruksen kantajan läheisyydessä. Suomen hallituksen linjaukset yli kymmenen hengen oleskelua koskevasta kokoontumiskiellosta eivät kohdistu liikennevälineisiin, joten useitakin ihmisiä voi sairastua kerralla, Tavio pohtii.

Yksityisautoilua halvemmaksi

Vaikka julkisen liikenteen käyttäjä puhdistaisi kätensä desinfiointiaineella, se ei välttämättä riitä suojaamaan tartunnalta, jos joku sairastunut aivastelee tai yskii liikennevälineessä. Tavio pitää tärkeänä, että hallitus näkisi yksityisautoilun tässä tilanteessa terveyttä ylläpitävänä tekona.

– Hallituksen tulee ryhtyä viipymättä toimiin yksityisautoilun kustannusten alentamiseksi, käytännössä polttoaineverotusta keventämällä. Lisäksi tämän vuoden elokuulle suunniteltu liikennepolttoaineiden valmisteverojen korotus pitää perua, Tavio linjaa.

Polttoainehinnat haittaavat kilpailukykyä

Tavio huomauttaa, että polttoainehinnoilla on merkitystä myös suomalaisten yritysten kilpailukyvylle.

– Yritykset ovat ahdingossa koronapandemian aiheuttaman laskusuhdanteen takia. Polttoaineen muuttaminen edullisemmaksi on hyvä keino auttaa ja pelastaa työpaikkoja, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET