Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa, että hallituksen kaavailemat ilmastotoimet ovat poliittisesti ongelmattomia vain vihreille ja vasemmistolle, koska lasku lankeaa muiden kuin niiden kannattajien maksettavaksi.

Vuoden 2020 ensimmäisellä tuumaustunnilla teemana oli punavihreä ilmastopolitiikka. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi samalla perussuomalaisten ilmastopoliittisista linjauksista.

Halla-aho totesi, että sähköauto on ratkaisu vain niille, joilla on ”millä mällätä.”

– Tosiasia on, että Suomessa auton keskihinta on kolmen ja puolen tonnin paikkeilla. Ihminen, joka ajelee 15 vuotta vanhalla, parin tonnin autolla ei todellakaan vaihda Teslaan siksi, että polttoaineen hinta nousee. Hän sitten vain maksaa enemmän liikkumisestaan, ja sillä on sivu- ja seurannaisvaikutuksia.

Maaseudun elinvoimaisuutta edistettävä

Monissa vaalikoneissa nykyään kysytään, pitäisikö koko Suomi pitää asuttuna. Useimmat puolueet vastaavat kysymykseen myöntävästi. Halla-aho toi kuitenkin esille, että teollisuuden ja etenkin metsäteollisuuden kilpailukyvyn heikentäminen sekä yksityisautoilijan ja omakotiasujan kurittaminen ilmastoverotuksella tuhoaa koko maan asumiskelpoisuutta.

– Kun työpaikat katoavat ja elin- ja liikkumiskustannukset nousevat, ihmisillä ei ole paljon muuta vaihtoehtoa kuin keskittyä kaupunkeihin. Rakennemuutos ja kaupungistuminen ovat epäilemättä joka tapauksessa megatrendejä, mutta kiilusilmäinen ilmastopolitiikka kiihdyttää niitä.

– Jos koko Suomi halutaan pitää asuttuna tai edes asumiskelpoisena, on tehtävä politiikkaa, joka edistää maaseudun elinvoimaisuutta. On laskettava asumisen, liikkumisen ja yrittämisen kustannuksia, eikä nostettava niitä, Halla-aho totesi.

Punavihreä politiikka vahingollista

Kyselytutkimuksissa suurin osa suomalaisista kannattaa kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Vastaukset kuitenkin muuttuvat dramaattisesti, kun ihmisiltä kysyy, kuinka paljon he itse ovat valmiita maksamaan lisää tavoitteiden toteuttamiseksi.

Halla-aho totesi, että vihreille ja vasemmistolle hallituksen kaavailemat ilmastotoimet ovat poliittisesti ongelmattomia, koska lasku lankeaa muiden kuin niiden kannattajien maksettavaksi.

– Perussuomalainen linja on, että niin ilmastopolitiikassa kuin kaikessa muussakin politiikassa päättäjien on edistettävä Suomen ja suomalaisten etua. Hyvä uutinen on, että niin sanottu kansallinen itsekkyys ei todellisuudessa ole ristiriidassa ilmastotavoitteiden kanssa. Taloudellisesti hyvinvoiva Suomi ja menestyvä teollisuus pystyy investoimaan puhtaaseen teknologiaan ja viemään sitä myös ulkomaille.

– Menestyvä suomalainen teollisuus pystyy viemään markkinoita vähemmän vastuullisilta toimijoilta. Suomi voi olla kokoaan suurempi vaikuttaja, mutta kansallinen kurjistuspolitiikka tekee Suomesta kokoaan pienemmän vaikuttajan. Punavihreä politiikka on vahingollista Suomelle, suomalaisille ja koko maailmalle, Halla-aho painotti.

SUOMEN UUTISET