Pääministeri Antti Rinteen punavihreän hallituksen tavoite on harjoittaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa. Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos muistuttaa, että hallituksen tavoitteet törmäävät jatkuvasti suomalaisten toiveisiin ja arvoihin.

– Vihreä verotus lisää asumisen ja liikkumisen kustannuksia ja heikentää yrittämisen kannattavuutta. Vihreä verotus on lisäksi alueellisesti erittäin epätasa-arvoista ja iskee etenkin syrjäseuduilla asuviin sekä alempiin tuloluokkiin, Grönroos sanoo.

Ilmastotalkoihin hintalapulle nihkeä vastaanotto

Grönroosin mielestä suomalaiset eivät koe, että voisivat osallistua enää nykyistä enempää ilmastotalkoisiin. Puoluesihteeri muistuttaa keväällä tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan useammalle kuin kolmelle neljästä suomalaisesta ilmastotalkoiden hintalappu saa olla enintään satasen vuodessa.

Perussuomalaisten TNS-gallupilla teettämän kyselyn mukaan noin 20 prosenttia suomalaisista on valmiita osallistumaan ilmastotalkoisiin nollalla eurolla vuodessa, 25 prosenttia korkeintaan 10 eurolla ja 31 prosenttia enintään 100 eurolla.

SUOMEN UUTISET