Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen on jättänyt kirjallisen kysymyksen koskien liikuntarajoitteisten kansalaisten autoilun turvaamista. Tynkkynen kysyy asianomaiselta ministeriltä, millä taloudellisilla keinoilla hallitus aikoo turvata pienituloisten liikuntarajoitteisten mahdollisuuden käyttää omaa autoaan liikkumiseen.

– Hallituksen ajamien tiukkojen ilmastotoimien seurauksena on selvää, että autoilun kustannukset tulevat maassamme kasvamaan tuntuvasti. Autoilun kustannusten nousu heikentää pienituloisten mahdollisuuksia käyttää omaa autoaan. Erityisen huonossa asemassa ovat autoilevat liikuntarajoitteiset, joilla monilla talous on jo muutenkin äärimmilleen venytettynä ja rahat kuluvat aivan välttämättömyyksiin, Tynkkynen huomauttaa.

Auto monelle ainoa liikkumisväline

Hallitusohjelmassa todetaan, että sosiaalisesti kestävä hyvinvointivaltio ottaa huomioon myös vammaisten osallisuuden sekä mahdollisuuden itsenäiseen elämään, kouluttautumiseen ja työllistymiseen.

– Monelle liikuntarajoitteiselle auto on ainut mahdollisuus liikkua kodin, palveluiden sekä yhteisöjen välillä. Matka bussipysäkille tai juna-asemalle ei ole kaikille suinkaan itsestäänselvyys.

– Jos pienituloisilla liikuntarajoitteisilla ei tulevaisuudessa ole mahdollisuuksia käyttää omaa autoaan, tarkoittaa se käytännössä sitä, että hallitusohjelman kirjaukset osallisuudesta ja itsenäisestä elämästä uhkaavat jäädä vain lupauksiksi, Tynkkynen painottaa.

SUOMEN UUTISET