Perussuomalainen kansanedustaja Jari Ronkainen julkaisi blogikirjoituksen, jossa hän ottaa kantaa hallituksen ja liikenneministeriön suunnitelmiin liikennepäästöjen vähentämiseksi.

Pääministeri Sanna Marinin hallitus pyrkii liikenteen päästöjen puolittamiseksi vuoteen 2030 mennessä ja kokonaan päästöttömäksi tekemisestä vuoteen 2045.

– Ministeriön suunnitelmissa sähköautoja ajetaan kuin käärmettä pyssyyn. Ministeriön haaveissa vuoteen 2030 mennessä Suomen teillä ajaisi n. 700 000 sähköautoa. Kun ajatellaan, että Suomessa on liikennekäytössä 2,7 miljoona henkilöautoa, on tuon tavoitteen saavuttaminen nykyisillä hinnoilla kymmenessä vuodessa aikamoista utopiaa, Jari Ronkainen sanoo.

Sähkö kummallisessa asemassa

Ronkainen ihmettelee sähkön erilaista asemaa silloin kun kyse on liikenteen käyttövoimasta ja toisaalta silloin, kun kyse on asuntojen lämmittämisestä.

– Sähkö tuntuu ilmastokeskustelussa olevan muutenkin kummallisessa asemassa. Sähköautolla ajelu se on varsinainen ilmastoteko. Mutta auta armias, jos lämmität sähköllä talosi! Olet kuin ilmastorikoksen tehnyt. Ihmeteltävä on, mikä ero näillä sähköillä on? Kaiketi ratkaisevinta on se, miten sähkö tuotetaan eikä se, missä sitä käytetään, Ronkainen kummastelee.

Autoilijoiden kurittamisen loputtava

Ronkaisen mukaan perussuomalaiset on ainoa vaihtoehto muiden puolueiden harjoittamalle ilmastopolitiikalle.

– Nyt niitetään sen politiikan viljoja, johon kahdeksan silloista eduskuntapuoluetta sitoutuivat joulukuussa 2018 yhteisistä ilmastotavoitteista päättäessään. Pidetään mielessä se, mitkä Suomen vaikutusmahdollisuudet todellisuudessa ovat. Suomen päästöt ovat koko maailman ihmisperäisistä päästöistä 0,14 prosenttia. Henkilöautojen osuus kaikista Suomen päästöistä on noin 9 prosenttia. Vaikka kaikki Suomen autot romutettaisiin tänään, ei sillä olisi ilmaston kannalta mitään merkitystä.

– Perussuomalaiset ovat olleet johdonmukaisesti realistisia ilmastokeskustelussa eivätkä voi hyväksyä ilmastovouhotuksen varjolla tapahtuvaa autoilijoita tyhjänpäiväisesti kurittavaa politiikkaa, Ronkainen toteaa.

SUOMEN UUTISET