Sdp:n kansanedustaja Sanna Marin murtui Ylen eilisessä ilmastotentissä tajuttuaan, että eduskuntavaaleihin on aikaa enää reilu viikko. Siinä samalla vaihtui demareiden kanta polttoaineveron korottamiseen.

Yleisradion tv-lähetyksessä nähtiin torstai-iltana härski takinkääntö, kun sdp:n kansanedustaja Sanna Marin väitti ilmastokeskustelussa, ettei puolue ole valmis korottamaan bensiinin verotusta seuraavalla vaalikaudella.

– Tällä hetkellä emme ole valmiita korottamaan (bensaveroa), koska ensin pitää katsoa tämä sekoite- ja jakeluvelvoite, Marin selitti.

Marin esitti pitkiä ja vuolassanaisia selvityksiä muun muassa siitä, kuinka jatkossa pitää investoida raideliikenteeseen ja joukkoliikenteeseen.

Takki kääntyi parissa kuukaudessa

Sdp:n kanta polttoaineveron korottamiseen on yllättäen muuttunut.

Vielä tammikuussa MTK:n puheenjohtajatentissä Marin oli täysin päinvastaista mieltä.

MTK:n puheenjohtajatentissä kysymykseen pitääkö bensiinin ja dieselin veroa nostaa seuraavalla vaalikaudella, Marin vastasi myöntävästi.

– Me tarvitsemme monenlaisia keinoja, jotta liikenteen päästöjä voidaan vähentää. Meidän pitää ajatella koko liikkuminen uudella tavalla. Liikkumisen tarpeita on pystyttävä vähentämään yhdyskuntasuunnittelulla, jolloin palvelut ovat saavutettavissa, Marin selitti eilen.

Eduskuntavaaleihin on aikaa enää reilu viikko. Ei siis ihme, että sdp:n kanta polttoaineveron korottamiseen on vaihtunut – kukapa haluaisi, että bensan hinta nousee.

Putkonen: Sdp vetää duunaria nenästä

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokas, työmies Matti Putkonen kuittasi Sanna Marinille.

– Tämä viherrys johtaa siihen, että te demarit vedätte duunaria nenästä. Ensiksi annatte herroille sähköautot, joilla he saavat ajella ja sitten parin vuoden ajelun jälkeen te pistätte ne samat autot duunareille ajettavaksi. Eihän siinä ole mitään järkeä, Putkonen sanoi.

Hän jatkoi, että perussuomalaiset haluaa laskea bensiinin ja dieselin pumppuhintaa.

– Suomi on pitkien välimatkojen maa. Meillä pitää jatkossakin voida mennä autolla töihin ja viedä lapsia harrastuksiin.

SUOMEN UUTISET