Sdp valehtelee härskisti väittäessään, että se haluaa säilyttää ulkomaisen työvoiman rekrytoinnin saatavuusharkinnan. Tosiasiassa puolue haluaa vapauttaa halpatyövoiman tuonnin, joten duunarille on luvassa kylmää kyytiä, jos sdp nousee valtaan.

Mikä on sdp:n todellinen kanta ulkomaisen työvoiman rekrytoinnin saatavuusharkintaan? Onko saatavuusharkinta käytössä myös seuraavalla hallituskaudella, jos puolue on hallituksessa vai onko suunnitelmissa avata Suomen työmarkkinat? Näihin kysymyksiin moni duunari haluaisi kuulla rehellisen vastauksen, kun eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on jo ensi sunnuntaina.

Jos luottaa demareiden puoluejohdon lausuntoihin, näyttäisi siltä että saatavuusharkinta säilyy jatkossakin puolueen keinovalikoimassa, koska sen avulla voidaan varmistaa, että suomalaisille työntekijöille on tarjolla työpaikkoja suhdannevaihteluiden keskellä. Näin on usein todennut muun muassa sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne. Eilen tiistaina Ylen tv-vaalitentissä kansanedustaja Ville Skinnari lisäksi vakuutteli, ettei puolue kannata saatavuusharkinnan poistoa.

Myös vihreät ja vasemmistoliitto hamuavat halpatyövoimaa

Tosiasiassa sdp ajaa kaksilla rattailla ja sumuttaa äänestäjää, sillä demarit ovat jo nyt valmiita halpatyövoiman maahantuonnille Suomeen. Tämä käy ilmi syksyllä 2017 valmistuneesta lakialoitteesta, jonka on allekirjoittanut jopa seitsemän sdp:n kansanedustajaa.

Aloitteessa esitetään ulkomaalaislakia muutettavaksi siten, että EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevasta työvoiman saatavuusharkinnasta luovuttaisiin. Sdp:n edustajista lakialoitteen ovat allekirjoittaneet Tytti Tuppurainen, Erkki Tuomioja, Susanna Huovinen, Riitta Myller, Eeva-Johanna Eloranta, Pilvi Torsti ja Maria Guzenina (kuvassa).

Kokoomus luonnollisestikin kannattaa työvoiman saatavuusharkinnan poistamista. Allekirjoittajien joukossa on myös kolme vasemmistoliiton kansanedustajaa sekä kaikki vihreiden eduskuntaryhmän 15 kansanedustajaa.

Perussuomalaiset puolustaa suomalaista duunaria

Työvoiman saatavuusharkinta koskee vain EU- ja Eta-alueen ulkopuolelta tulevia työntekijöitä ja lähinnä enimmäkseen matalapalkka-alan työtehtäviä. Korkeapalkkaiset asiantuntijatehtävät ovat saatavuusharkinnan ulkopuolella. Saatavuusharkinta varmistaa osaltaan, että suomalaiset matalapalkka-alojen duunarit eivät joudu kilpailemaan työpaikoista koko muun maailman kanssa.

Perussuomalaiset vastustaa saatavuusharkinnan poistoa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on usein todennut, että saatavuusharkinnan poistaminen tarkoittaisi järjestelyä, jossa yritykset korjaavat maahanmuuton hyödyt ja veronmaksaja maksaa haitat esimerkiksi täydentämällä halpatyöläisten toimeentuloa tulonsiirroilla.

Kysymys on siis siitä, että matalapalkka-aloille töihin tulevien julkisen talouden vaikutukset jäävät negatiivisiksi, koska he vastaanottavat suuria tulonsiirtoja mutta maksavat vain vähän tai eivät ollenkaan veroa.

SUOMEN UUTISET