Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina. Lukuisia vaalitilaisuuksissa käytyäni ja kansalaisten kanssa sähköposteja vaihdettuani olen luottavaisella mielellä. Uskon, että perussuomalaiset saavat hyvän vaalituloksen ja tulemme vakiinnuttamaan paikkamme suurten puolueiden joukossa. Tuloksen selvittyä tähtäämme ehdottomasti myös hallitusvastuuseen käyttämään juuri niin suurta vaikutusvaltaa kuin kansalta vaaleissa olemme saaneet.

Meitä äänestäessään kansalaisen ei tarvitse pelätä, että ääni menisi hukkaan tai jäisi vaikuttamatta. Olemme jo pelkällä olemassaolollamme muuttaneet Suomen politiikkaa enemmän kuin vanhojen puolueiden vaalivoitot tai -tappiot. Oppositiostakin käsin perussuomalaisten linja on luonut vanhoille puolueille painetta muokata omia luutuneita näkemyksiään.

Yksinomaan meidän saamamme jytkyn ansioista muutkin puolueet ovat korjanneet käsitystään esimerkiksi euron pelastuspaketeista. Samoin olemme avanneet pitkään vaietun keskustelun maahanmuuton ongelmista, EU:n liittovaltiokehityksestä, pakkoruotsista, vapaammasta alkoholipolitiikasta ja monista muista vanhojen puolueiden karttamista aiheista.

Ääni perussuomalaisille on ääni muutokselle. Ääni vanhoille puolueille on ääni vanhalle politiikalle. Äänestäjän kannattaa kysyä itseltään, miten menneisyydessä Suomen politiikka on muuttunut, kun vanhat puolueet ovat vuorotellen vaaleissa voittaneet toinen toisensa? Huomasiko joku merkittävän käänteen kun keskusta korvasi sosiaalidemokraattisen puolueen pääministeripuolueena? Entä silloin kun kokoomus korvasi keskustan? Mikä arviosi mukaan muuttuu jos yksi näistä tällä kertaa voittaa vaikkapa kymmenen paikkaa, toinen häviää jokusen ja kolmas pysyy suunnilleen nykyisellään?

Perussuomalaiset on Suomen vahvin muutosvoima, Suomen todellinen uudistaja. Me haastamme sekä vanhojen puolueiden politiikan että sen tekotavan. Me puhumme suoraan emmekä hyssyttele kipeitäkään ongelmia ja pakotamme vanhat puolueet vastaamaan myös sellaisiin kysymyksiin, joita ne eivät halua kuulla. Me uskallamme puolustaa Suomen etua myös EU:ssa, emmekä EU-virkojen toivossa kumartele Brysseliin. Me emme kerää sinulta veroja lähettääksemme ne sitten toisen valtion veronmaksajille. Me palautamme Suomen ja suomalaisten edun politiikan ydinajatukseksi.

Vaalien alla vanhat puolueet aika ajoin kopioivat linjaamme puheissaan ja laittavat myös ehdokaslistoilleen joitakin ehdokkaita, joiden ajattelevat vetoavan meidän äänestäjiimme. Ne sallivat vaimeaa puhetta esille nostamistamme ongelmista ja lupailevat vihdoin ratkaisevansa ne, vaikka todellisuudessa vanhoilla puolueilla on ollut jo vuosikymmeniä aikaa toimia asioiden eteen, jos aikoisivat niin tehdä. Ne sanovat edustavansa muutosta, tekevänsä korjausliikkeen ja mitä tahansa, mitä niiden mainostoimistot olettavat äänestäjän haluavan kuulla.

Mutta tämän kaiken me olemme kuulleet jo uudestaan ja uudestaan – vuosikymmenien ajan. Älä siis sorru halpoihin jäljitelmiin, vaan äänestä rohkeasti oman vakaumuksesi pohjalta sellaista puoluetta, jonka linjaan voit luottaa. Perussuomalaisten linja on murtumaton, olemme sen todistaneet istumalla neljä vuotta oppositiossa kun viime vaalien suurin puolue ei edes jytkyn jälkeen suostunut luopumaan järjettömistä euron pelastuspaketeista. Nyt haluamme tuoda saman selkärankaisen asenteen myös hallitustyöhön.

Perussuomalaiset on vahvin vaikutusmahdollisuutesi, ääni todellisen muutoksen puolesta. Politiikka ei muutu, elleivät poliitikot muutu. Vain sinulla on valta vaihtaa päättäjät.

Sampo Terho
europarlamentaarikko, eduskuntavaaliehdokas (ps.)

Tagit