Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo patistavat suomalaisia äänestämään. Eduskuntavaalien loppukiri on alkanut ja vaalikamppailussa eletään jännittäviä hetkiä.

– Töitä tehdään viimeiseen asti. Olen todella mielissäni siitä, että kenttä on ollut ahkerasti liikkeellä, Slunga-Poutsalo kiittää.

Nyt kaikki äänestämään

Perussuomalaisten suurin haaste on saada ihmiset äänestämään. Moni on turhautunut vanhojen puolueiden politiikkaan, eikä usko enää muutoksen olevan mahdollista.

– Suurin vastuksemme ei ole vanhoissa puolueissa, vaan ihmisten saamisessa vaaliuurnille. Nyt kaikki äänestämään, Soini kehottaa.

Taikatemppuja ei tarvita

Haasteita siis riittää, mutta löytyy hihasta valttejakin.

– Perussuomalaiset on tunnetusti Suomen paras kenttä- ja toripuolue. Suurin vahvuutemme on meidän jäsenistössämme ja jäsenjärjestöissämme. Kun kenttä lähtee liikkeelle, ei meitä pidättele mikään, Slunga-Poutsalo kehuu.

– Vahvuutemme löytyy meidän johdonmukaisesta linjastamme. Meidän ei tarvitse takkia käännellä eikä väännellä, eikä mitään taikatemppuja tarvita. Annetaan vain ihmisille toivon näkökulmaa, Soini vakuuttaa.

Perussuomalaiset hallitukseen

Soini ja Slunga-Poutsalo uskovat, että sunnuntaina perussuomalaiset juhlivat jälleen vaalivoittoa.

– Tavoitteena on vähintään neljäkymmentä kansanedustajaa ja sellaiset asetelmat, että ollaan vahvoilla myös hallitusneuvotteluissa, Soini linjaa.

– Eduskuntavaalien tavoitteena on tietysti ykköspaikka. Yksikään itseään kunnioittava puolue ei tavoittele mitään muuta. Siinä ei lähdetä arvioimaan paikkamäärää eikä prosenttilukuja vaan sijoitusta – ykköseksi pyritään, Slunga-Poutsalo sanoo.

Paras kenttä ja loistavat ehdokkaat

Soini ja Slunga-Poutsalo suitsuttavat puolueen kenttäväkeä ja eduskuntavaaliehdokkaita.

– Olemme Suomen paras toripuolue. Meillä on loistava ehdokaskaarti ja runsaasti asiantuntevia ehdokkaita. Nyt taistellaan voitto kotiin. Olemme kerran ennenkin pystyneet tekemään jytkyn yhdessä, pystymme siihen toisenkin kerran, Soini vakuuttaa.

SUOMEN UUTISET