Perussuomalaiset on noussut kannatusluvuissa ykköseksi – ohi kokoomuksen – Varsinais-Suomessa, kertoo Turun Sanomien ja Salon Seudun Sanomien tilaama puoluekannatusmittaus.

Mittauksen mukaan perussuomalaisia kannattaa nyt 21,2 prosenttia vaalipiirin äänestäjistä, joka realisoituessaan ääniksi toisi Varsinais-Suomeen neljännen eduskuntapaikan. Suurin häviäjä olisi kokoomus, jonka 19,4 prosentin kannatus tietäisi 3,6 prosenttiyksikön laskua ja käytännössä yhden edustajapaikan menetystä.

– Kun kävimme lauantaina torilla tarjoilemassa kansalle makkaraa, törmäsin muutamiin hyvin tuntemiini piintyneisiin hallituspuolueiden kannattajiin, jotka suoraan sanoivat, että neljä vuotta sitten oli viimeinen kerta kun he äänestivät nykyisiä hallituspuolueita. Mielipide oli sellainen, että istuva hallitus on tuhonnut Suomen ja nyt on aika äänestää muita puolueita. Ymmärsin, että perussuomalaiset tulee saamaan paljon ääniä entisiltä kokoomuksen ja demarien kannattajilta, kertoo Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Juhani Pilpola.

Viimeinen viikko painetaan täysillä

Varsinais-Suomen Perussuomalaiset ovat tapansa mukaan tehneet valtavasti torityötä. Viimeinen viikko painetaan toden teolla, jotta gallupien kannatus myös realisoituu ja perussuomalaiset saavat neljännen kansanedustajan Varsinais-Suomesta.

– Tämä on minulle henkilökohtaisestikin tärkeä asia piirin puheenjohtajana, sillä ehdokkaita asettaessamme piirimme asetti lisäpaikan saamisen tavoitteekseen. Tämän tavoitteen takana seison totta kai viimeiseen saakka, ja jos se toteutuu, niin ei voi sanoa muuta kuin että tavoite oli järkevästi asetettu, Pilpola sanoo.

Vilkas ennakkoäänestys enteilee hyvää tulosta

Kokoomukselle putoaminen vaalipiirissä kakkossijalle olisi valtava takaisku, onhan Varsinais-Suomi ollut perinteisesti kokoomuksen tukialuetta. Varsinais-Suomessa ei valtakunnallisesti suositun keskustankaan kannatus ole niin suurta kuin monissa muissa vaalipiireissä. 16,3 prosentin kannatuksellaan keskusta olisi vasta neljännellä sijalla demareiden jälkeen.

– Ennakkoäänestys on ollut Varsinais-Suomessa todella vilkasta verrattuna aikaisempiin äänestyksiin, mikä kertoo, että myös nukkuvat ovat lähteneet liikkeelle. Sekin enteilee hyvää tulosta perussuomalaisille, toteaa Pilpola tyytyväisenä.

Kuvassa: Perussuomalaisten kansanedustaja Kike Elomaa Salon vaalitapahtumassa. 

MIKA MÄNNISTÖ