Barcelonan La Rambla -kävelykadulla on ajettu autolla väkijoukkoon. Poliisin mukaan kyse oli terrori-iskusta, jonka tekijä pakeni paikalta. Joidenkin lähteiden mukaan tekijä tai tekijät ovat linnoittautuneet paikalliseen baariin ja ottaneet panttivankeja.

Ylen mukaan terroristi tai terroristit ajoivat väkijoukkoon valkoisella pakettiautolla, joka ehti ajaa jalkakäytävällä puolen kilometrin matkan.

Rambla on yksi Espanjan suosituimpia turistikatuja. Ylen uutisen mukaan uhrien kansalaisuuksista ei ole tietoa, mutta Suomen ulkoministeriöllä ei ole tällä hetkellä myöskään tietoa suomalaisuhreista.

Poliisi on vahvistanut, että kuolonuhreja on ainakin 13 ja loukkaantuneita kymmeniä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Barcelonan iskua Facebook-seinällään. Halla-ahon mukaan Yhdysvalloissa on nyt meuhkattu hyvin huolellisesti siitä, että presidentti Trump tuomitsi väkivallan yleisesti eikä ainoastaan äärioikeiston väkivaltaa.

– Tätä taustaa vasten on kiintoisaa nähdä, onko paremman väen mielestä syytä tuomita nimenomaan sen viiteryhmän väkivalta, joka Barcelonan iskun takana on. Vai olisiko nyt taas aika puhua yleisesti väkivallasta.

Suomen Uutiset